• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»Νέα ανάφλεξη στα Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν στόχους του Ιράν και ο Τραμπ απειλείΑνακοινώθηκαν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Δείτε τους πίνακες με όλα τα ονόματα«Θλίβομαι»: Στην αντεπίθεση ο Μαρινάκης κατά Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο» στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι»: Αρχαιολόγοι λένε ότι εντόπισαν τη χαμένη πόλη των θαυμάτων του Χριστού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.02.2020 14:48
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο ασφαλιστικό πλήττει τους χαμηλοσυνταξιούχους

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μειώσει τη δαπάνη για τις συντάξεις κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στο ασφαλιστικό επικεντρώνει το ενδιαφέρον του ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται απολύτως ικανοποιημένοι από την πολιτική εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο του Tae Kwon Do αλλά και από την απήχηση που είχαν στο διαδίκτυο τα video που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης της ΝΔ και ετοιμάζονται πλέον για την επόμενη μάχη σε επίπεδο Βουλής. Θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι στην συγκέντρωση του Σαββάτου υπήρξε αθρόα συμμετοχή πολιτών και μάλιστα σε μία ουδέτερη πολιτικά περίοδο που δεν υπάρχει διακύβευμα για την συμμετοχή στα κοινά.

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως το νέο ασφαλιστικό πλήττει τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα για τα οποία μάλιστα έχει παρουσιάσει και πίνακες τονίζοντας ότι οι όποιες αυξήσεις στις συντάξεις αφορούν μόνο έναν στους δέκα της υψηλότερης κλίμακας κάτι που οφείλεται και στην κατάργηση της 13ης σύνταξης. 

Σημειώνουν δε ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για την διατήρηση της 13ης σύνταξης έχουν διαψευσθεί πλήρως και τονίζουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μειώσει τη δαπάνη για τις συντάξεις κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν επίσης ότι οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται σε ποσοστό 20% για τους 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους την ώρα που μειώνονται οι εισφορές για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αναλογιστική μελέτη που ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε σε σχέση με το ασφαλιστικό τονίζει πως αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι η μέση ετήσια σύνταξη μειώνεται σε σχέση με το ισχύον σύστημα τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη εικοσαετία!

Από την κριτική της Κουμουνδούρου δεν διαφεύγει η επιλογή του αρμόδιου υπουργού να παρουσιάσει για επικοινωνιακούς λόγους ως νέες κοινωνικές ρυθμίσεις αυτές που ο ίδιος κατήργησε αλλά επανέφερε μετά την δημόσια κατακραυγή. Για παράδειγμα τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες αλλά και το ευνοϊκό καθεστώς για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που επίσης ο ίδιος ο κ. Βρούτσης είχε καταργήσει στο προσχέδιο του ασφαλιστικού.

Διαβάστε ακόμη

Στην αντεπίθεση η Ρωσία κατά της Γερμανίας: «Θα απαντήσουμε αναλόγως - Κλιμακώνουν τις διμερείς σχέσεις»

«Δεν πρόκειται να συμβεί»: Γιατί η πετρελαϊκή συμφωνία του Τραμπ με τη Βενεζουέλα δεν θα ρίξει τις τιμές

Θερμή «παράταση» του καλοκαιριού: Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία έως τις 11 Σεπτεμβρίου - Η πρόγνωση Κολυδά

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που όχημα σαφάρι με τουρίστες «βουτά» σε ποτάμι γεμάτο κροκόδειλους

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Ασφαλιστικό
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr