• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιοΚέλογκ: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία - Τα 2 εμπόδιαΠροβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΤέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Με μικροένταση ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δικτύου στον Πειραιά
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.02.2020 08:47
Τίμος Φακαλής
Τίμος Φακαλής

Συντάκτης

Λαϊκιστικό παραλήρημα στα Σκόπια από οπαδούς του VMRO-DPMNE

Μετά την πορεία Ζάεφ πριν λίγες μέρες υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στη χώρα, αντίστοιχη διαδήλωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (25.2) και η αξιωματική αντιπολίτευση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Ζάεφ είναι ένοχος
Ο Ζάεφ είναι ένοχος

Κρατώντας λάβαρα και σημαίες  με τον ήλιο της Βεργίνας και φωνάζοντας «Ποτέ Βόρεια, Μακεδονία μόνο» πλήθος φίλων και οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) στη γειτονική χώρα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας πορεία διαμαρτυρίας στα Σκόπια ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η πορεία διαμαρτυρίας του VMRO-DPMNE πραγματοποιείται μία βδομάδα μετά την διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης που διοργάνωσε το κόμμα του  Ζόραν Ζάεφ και την ψήφιση από το Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας του νομοσχεδίου για τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα παρέχει σημαντικές διασφαλίσεις σχετικά με το κράτος δικαίου. Πρόκειται για απαράβατο όρο που έχει θέσει η Γαλλία για να προχωρήσουν οι εξελίξεις της διεύρυνσης. 
Το εθνικιστικό παραλήρημα οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών, πραγματοποιείται μία μόλις μέρα μετά την Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου, με τίτλο «Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ»  που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα (24.2) παρουσία όλων των υπουργών Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Σ’ αυτήν επιβεβαιώθηκε η στήριξη της ευρωπαϊκή πορείας της Βόρειας Μακεδονίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στο Ζάγκρεμπ την άνοιξη όπου και θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των Σκοπίων και των Τιράνων σχετικά με το ευρωπαϊκό τους μέλλον. 

Thessaloniki Summit
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.02.2020 19:06
Διεύρυνση ΕΕ: Λύση «πακέτο» για Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία θέλει ο Δένδιας
Διεύρυνση ΕΕ: Λύση «πακέτο» για Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία θέλει ο Δένδιας
Πορεία VMRO-DPMNE στα Σκόπια

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονταν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι ο οποίος μίλησε στους φίλους του κόμματος εμπλέκοντας για άλλη μία φορά ευθέως τον Ζόραν Ζάεφ στην υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματιών «Racket», που οδήγησε στη σύλληψη και την κράτηση του φερόμενου ως συνιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού 1TV Μπόγιαν Γιοβάνοφσκι και του επιχειρηματία Ζόραν Μιλέσκι, για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία των διωκτικών αρχών, καθώς και στην παραίτηση της Κατίτσα Γιάνεβα από τη θέση της επικεφαλής εισαγγελέως της ειδικής εισαγγελίας.  Όπως είπε ο Μίτσκοσκι η δικαιοσύνη είναι φιμωμένη στη χώρα. 

Η πορεία των διαδηλωτών κατέληξε στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βόρειας Μακεδονίας. Οπαδοί του VMRO-DPMNE κρατώντας κόκκινα πλακάτ ζήτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη προκειμένου αυτή να  αποκατασταθεί. Μεταξύ των πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές κάποια έγραφαν «ο Ζάεφ είναι ένοχος».

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει

Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»

Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ζόραν Ζάεφ
  • Χρίστιαν Μιτσκοσκι
  • Βόρεια Μακεδονία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr