• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.02.2020 18:50
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληραίνει τη στάση του και ζητεί την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αλλαγή στάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Ο Αλέξης Τσίπρας προϊδεάζει πως θα βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση και δίπλα στους νησιώτες εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αλλάξει ρότα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Αλέξης Τσίπρας (Copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
Αλέξης Τσίπρας (Copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)

Σκληραίνει ακόμη περισσότερο την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον θεωρεί ως επιβεβλημένη την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Την ίδια ώρα με παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας προϊδεάζει για αλλαγή γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ και παύση της εκεχειρίας στο μεταναστευτικό λέγοντας πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στις αδιέξοδες και αυταρχικές επιλογές της, η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρεθεί απέναντι και δίπλα στους νησιώτες που αντιστέκονται. Κοινώς ότι θα υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται στα νησιά ως αντίδραση στις κυβερνητικές επιλογές και την παρουσία των ΜΑΤ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με δήλωσή του καλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη «να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία του και να παραιτηθεί πριν θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της εμμονικής πολιτικής του». Τονίζει δε πως με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η κατάσταση στα νησιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού «αντί για ασφάλεια ο κ. Χρυσοχοίδης φέρνει γενικευμένη ανασφάλεια και χάος».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ από χθες τα ΜΑΤ έχουν πάρει εντολή να χτυπούν τους νησιώτες στη Χίο και την Λέσβο ενώ σήμερα άνδρες των ΜΑΤ έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από κατοίκους της Χίου. Η Κουμουνδούρου ζητεί την παραίτηση Χρυσοχοϊδη θυμίζοντας πως πριν δύο εβδομάδες, νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί χωρίς επαρκή εκπαίδευση χτυπήθηκαν και απώλεσαν υπηρεσιακό όπλο από μπράβους της νύχτας. Την περασμένη Δευτέρα, ένας ακόμη ειδικός φρουρός απειλούσε με όπλο φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Κατόπιν, τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, χθες το βράδυ αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε αυτοκίνητο πολίτη κατόπιν διαπληκτισμού.

Σημειωτέον πως πριν από την απαίτηση για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο Αλέξης Τσίπρας με δημόσια παρέμβασή του κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει ρότα στο μεταναστευτικό και να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά και να αναστείλει τις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών.

Διευκρίνιζε δε ότι εφόσον ο πρωθυπουργός εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιλογή του αυταρχισμού και της βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση θα βάλει πλάτη για την διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Με διάλογο για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Προειδοποιούσε όμως ότι εφόσον αυτό δεν συμβεί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί απέναντι και στο πλευρό των συμπολιτών μας στα νησιά «που δικαίως αγωνιούν και αντιστέκονται». Διότι, κατέληγε «δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη και στήριξη στις χώρες της ΕΕ και να συμπεριφέρεσαι χωρίς αλληλεγγύη και στήριξη στα νησιά της ελληνικής επικράτειας».

Διαβάστε ακόμη

Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης

Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • μεταναστευτικό
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr