• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έπεσαν τσιμέντα από γέφυρα στη Νέα Ιωνία - «Το πρόβλημα υπάρχει αρκετό καιρό», λέει ο δήμαρχοςΧιόνια στα βόρεια της Αττικής, Χαλκιδική, νησιά και αλλαγή σκηνικού από την Τρίτη - Η πρόγνωση ΜαρουσάκηΤραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή ηλικιωμένη μετά από φωτιά στον Σοχό Ρομπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής στο Ιράν
δημοφιλές τώρα: Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.03.2020 13:13
Newsroom
Newsroom

Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα

Εκβιάζει ανοιχτά την Ευρωπαϊκή Ένωση με περαιτέρω εντατικοποίηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/(Presidential Press Service via AP, Pool)
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/(Presidential Press Service via AP, Pool)

Συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, αφού άνοιξε τις πύλες εξόδου από τη χώρα του για πρόσφυγες και μετανάστες, εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με περαιτέρω εντατικοποίηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αν δεν τον διευκολύνουν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία. Μέσα στις πολλές δηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες, στη διάρκεια ομιλίας του ανέφερε ότι η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα, ενώ έδειξε βίντεο με τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, μαζί με εικόνες από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μετά την επίθεση σε 36 μάρτυρές μας (σ.σ. σε στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία). Το άρθρο 14 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ αναφέρει: "Εχει δικαίωμα ασύλου σε άλλες χώρες και να αντιμετωπίζεται ως πρόσφυγας από αυτές τις χώρες". Σήμερα, κάθε χώρα που κλείνει τα σύνορά της, προσπαθεί να στείλει πίσω τη βάρκα βυθίζοντας ή χτυπώντας την. Αυτό έκανε η Ελλάδα. Βύθισε βάρκες και άφησε μωρά να πεθάνουν μαζί με τις μανάδες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τα εξής: «Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, τότε πρέπει να υποστηρίξουν την πολιτική και τις ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», ενώ έκανε και αναφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και πόσο θα επηρεαστεί αυτή από την αύξηση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών: «Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή (η μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας». 

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, να εξοπλίσει τη χώρα του με πολεμικό υλικό για τις επιχειρήσεις που διεξάγει στην Ιντλίμπ. 

Διαβάστε ακόμη

Ο σεβασμός του Μητσοτάκη στο Διεθνές Δίκαιο, τα πρόσωπα που μιλούν με την Καρυστιανού και η «οπισθοχώρηση» του Καιρίδη

Χιόνια στα βόρεια της Αττικής, Χαλκιδική, νησιά και αλλαγή σκηνικού από την Τρίτη - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ρομπίνα Αμινιάν: Ποια ήταν η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τις δυνάμεις καταστολής στο Ιράν

Η στρατηγική Μητσοτάκη μέχρι τις επόμενες κάλπες - Το στοίχημα της συσπείρωσης με αφήγημα σταθερότητας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • σύνορα
  • Έβρος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr