MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα τις λάβουν οι δικαιούχοιΔώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται - Πώς θα το υπολογίσετεΟδηγός για την απλή αναλογική της πρώτης κάλπης – Ο τρόπος υπολογισμού εδρών και το όριο εισόδου στη Βουλή
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Πολιτική   |   26.03.2020 20:07
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος – μέσω τηλεδιάσκεψης

ΣΥΡΙΖΑ: Φόβοι για εκτίναξη της ανεργίας, «άθλια» η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

επόμενο άρθροnext-article

Φόβους για εκτίναξη της ανεργίας διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Οικονομία και τη δημόσια υγεία να έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -μέσω τηλεδιάσκεψης- στη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση εκτιμώντας ότι τουλάχιστον ως προς το πρώτο ζήτημα θα υπάρξει δραματική επιδείνωση της κατάστασης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την πανδημία με τον κορονοϊό ως ευκαιρία για τα εργασιακά και αναφέρθηκε στην απόφασή της για δυνατότητα εκ περιτροπής εργασία επ’ αόριστον για χιλιάδες εργαζόμενους με μειώσεις μισθών της τάξης του 50%. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να φροντίσουν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναπτύξει νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή με επίκεντρο την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως και να εφαρμόζει «πιλοτικά» το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με πρόθεση να το διατηρήσει ακόμη και μετά την κρίση με την πανδημία κι εξ αυτού του λόγου την καλεί να αποσύρει την «άθλια» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση τους εργαζόμενους και θα τινάξει στον αέρα το σύνολο της οικονομίας.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων τα μέτρα που λαμβάνει το αρμόδιο υπουργείο έχουν ως μοναδικό στόχο τη διάλυση της αγοράς εργασίας. «Είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για την εφαρμογή ακραία νεοφιλεύθερων συνταγών που δεν εφαρμόζονται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Πρόκειται για μέτρα που αφενός μετακυλύουν το κόστος της κρίσης στους εργαζόμενους και αφετέρου θα οδηγήσουν στην δραματική αύξηση της ανεργίας» τονίζεται στην απόφαση του Οργάνου.

ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.03.2020 07:13
ΣΥΡΙΖΑ: Κορονοϊός και Οικονομία στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας
ΣΥΡΙΖΑ: Κορονοϊός και Οικονομία στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας

Σε ό,τι αφορά συνολικά την Οικονομία η Κουμουνδούρου τονίζει είναι απαραίτητη μία γενναία ένεση ρευστότητας προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε ύφεση με αξιοποίηση και του μαξιλαριού ασφαλείας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν χρειαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την πρόθεσή του να κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση συμβάλλοντας με τις προτάσεις του στην αντιμετώπιση της κρίσης, αν και επισημάνθηκε πως στα πεδία που διαπιστώνεται πως η κυβέρνηση εκτρέπεται θα εμφανίζεται ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.
«Η χώρα μας είναι ουραγός στη Ευρώπη σε μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί πλήρως ένα μοντέλο εργασιακής ανασφάλειας, απολύσεων και μισών μισθών. Αν επιμείνουν σε ημίμετρα και δε λάβουν γενναία οριζόντια μέτρα, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε έκρηξη της υφεσης και της ανεργίας και οι κόποι του λαού μας θα πάνε στράφι. Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών. Να ενισχυθεί το ΕΣΥ, να προσληφθούν άμεσα νοσηλευτές και γιατροί, να αυξηθούν οι κλίνες εντατικής θεραπείας. Θα σταθούμε αρωγοί με εποικοδομητικές προτάσεις στη μάχη για τη προστασία της ζωής αλλά και αυστηροί κριτές στο βαθμό που δεν υλοποιούνται αποτελεσματικά μέτρα από τη κυβέρνηση για τη στήριξη της Δημόσιας υγείας. Στο μέτωπο της οικονομίας τα πράγματα δυστυχώς είναι ακόμη πιο δυσάρεστα. Η χώρα μας είναι ουραγός στη Ευρώπη σε μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί πλήρως ένα μοντέλο εργασιακής ανασφάλειας, απολύσεων και μισών μισθών. Αν επιμείνουν σε ημίμετρα και δε λάβουν γενναία οριζόντια μέτρα, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε έκρηξη της υφεσης και της ανεργίας και οι κόποι του λαού μας θα πάνε στράφι, όπως τονίστηκε.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος χαρακτήρισε ελλιπείς τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο πεδίο τις ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, την ενσωμάτωση στον σχεδιασμό για την πανδημία όλων των δομών πρωτοβάθμιας υγείας, τον εξοπλισμό με τα απαραίτητα υλικά του προσωπικού στις μονάδες, την επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για την αύξηση των ΜΕΘ και την μαζική πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η αποψινή Σύνοδος Κορυφής έχει ξεχωριστή σημασία καθώς η ηγεσία της οφείλει να πάρει μέτρου επεκτατικής πολιτικής για να μην οδηγηθεί ξανά σε κρίση. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η έκδοση ευρωομόλογου, προκειμένου να αμοιβαιοποιηθεί το χρέος μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • τηλεδιάσκεψη
  • Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 21.03.2023 06:00
Κρίση Credit Suisse: Ακριβότερες οι εκδόσεις νέων τίτλων - Τι θα κάνουν οι ελληνικές τράπεζες
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 21.03.2023 05:45
ΥΠΟΙΚ: Αναθεωρεί προς τα πάνω την ανάπτυξη του 2023 - Οι κίνδυνοι από την τραπεζική κρίση
MENSHOUSE
Νερά Χαβάης, παρθένες παραλίες: Το ελληνικό νησί χωρίς ρεύμα και σήμα που έχει μόνο 1 ταβέρνα με θεϊκό φαγητό
MENSHOUSE
90 στίχοι, χωρίς ρεφρέν: Το απαγορευμένο τραγούδι που έκανε τον Καραμανλή να αλλάξει την ώρα του καφέ του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
22-03-2023 05:45
Οδηγός για την απλή αναλογική της πρώτης κάλπης – Ο τρόπος υπολογισμού εδρών και το όριο εισόδου στη Βουλή
02
22.03.2023 07:00
Εκλογές τον Μάιο: Οι αποφάσεις Μητσοτάκη, τα «ερωτήματα» της κάλπης και το σκηνικό της επόμενης ημέρας
03
21.03.2023 20:47
Δημοσκόπηση GPO: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θέλουν να είναι υποψήφιος ο Καραμανλής, πώς κρίνουν τη στάση Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη
04
21.03.2023 10:58
Πήρε τις αποφάσεις του ο Πρωθυπουργός - Οι ανακοινώσεις για τις κάλπες και το κεντρικό αφήγημα ενόψει εκλογών
05
21.03.2023 23:00
Μητσοτάκης: Τον Μάιο οι εκλογές - Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα Τέμπη - Επαναδιαπραγμάτευση σύμβασης με τη Hellenic Train

POPULAR VIDEOS

Επανεκκίνηση σε τρένα και προαστιακό: Διαβεβαιώσεις για τα θέματα ασφαλείας ζητούν οι εργαζόμενοι
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 21.03.2023 18:55
Επανεκκίνηση σε τρένα και προαστιακό: Διαβεβαιώσεις για τα θέματα ασφαλείας ζητούν οι εργαζόμενοι
Ποια τρένα θα λειτουργήσουν και ποια δρομολόγια βρίσκονται… στον αέρα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 21.03.2023 19:04
Ποια τρένα θα λειτουργήσουν και ποια δρομολόγια βρίσκονται… στον αέρα
Κεντρικό δελτίο 21/03/2023
Κεντρικό... | 21.03.2023 19:58
Κεντρικό δελτίο 21/03/2023
Σοβαρές ενστάσεις των μηχανοδηγών για την ασφαλή επανεκκίνηση των τρένων
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 21.03.2023 18:59
Σοβαρές ενστάσεις των μηχανοδηγών για την ασφαλή επανεκκίνηση των τρένων
Η κυβέρνηση επιμένει για την τηλεδιοίκηση της Λάρισας – Διαψεύδουν οι εργαζόμενοι
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 20.03.2023 19:48
Η κυβέρνηση επιμένει για την τηλεδιοίκηση της Λάρισας – Διαψεύδουν οι εργαζόμενοι