• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμιαΙσχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τουςΟδηγός παρέσυρε και σκότωσε 71χρονο στην Ξάνθη - Στη συνέχεια τράκαρε σκοτώνοντας τον αδερφό του
δημοφιλές τώρα: Κρήτη: Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   13.04.2020 21:32
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ο Μηταράκης διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τους μετανάστες

Επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού από τον εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Νότης Μηταράκης/Eurokinissi
Νότης Μηταράκης/Eurokinissi

«Διαστρέβλωση της πραγματικότητας με κίνητρο την κάλυψη των εγκλημάτων που έχει διαπράξει η Ελλάδα εναντίον των προσφύγων κα μεταναστών», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, στο ΕΘΝΟΣ, ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει την συμφωνία της 18ης Μαρτίου με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Άγκυρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου, και ως εκ τούτου έχουν μειωθεί κατά 92% οι παράνομες ροές προς την Ευρώπη, η οποία είναι εκείνη, που δεν έχει ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

«Βάσει της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, η χώρα μας έχει συμφωνήσει στην επανεισδοχή μόνο των προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, των οποίων έχει απορριφθεί το αίτημά τους για διεθνή προστασία κι εκείνων που δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας. Μέχρι σήμερα, έχουν επιστρέψει με τις παραπάνω προϋποθέσεις 2.139 παράνομοι μετανάστες από την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ωστόσο η Ελλάδα, κατά παράβαση των συμφωνιών της ΕΕ και των διεθνών της υποχρεώσεων, δεν δέχεται νέες αιτήσεις και προσπαθεί να στέλνει τους αιτούντες άσυλο στη χώρα μας, παραβιάζοντας τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, υπενθυμίζοντας ότι την τακτική αυτή της Ελλάδας την έχουν επικρίνει όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

«Από την άλλη πλευρά, λόγω της επιδημίας του Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο λαμβάνονται μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Η ΕΕ, χάρη της προστασίας της δημόσιας υγείας, έχει αναβάλει προσωρινά το πρόγραμμα επανεγκατάστασής τους που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου. Και για τον ίδιο λόγο, η χώρα μας έχει σταματήσει να δέχεται πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 18ης Μαρτίου, έχοντας βέβαια ενημερώσει σχετικά τις ελληνικές αρχές», σημειώνεται.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ συμβουλεύει επίσης την Ελλάδα να λάβει μέτρα στους καταυλισμούς της, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η επιδημία του κορονοϊού στους πρόσφυγες-μετανάστες.

«Η θλιβερή κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα έχει καταγραφεί και από Ελληνίδα δημοσιογράφο, η οποία μελετώντας την κατάσταση στους καταυλισμούς της Τουρκίας, σημείωσε ότι πρέπει να αποτελούν υπόδειγμα. Προτείνουμε στην Ελλάδα να λάβει μέτρα πριν προκύψει κάποια ανθρώπινη συμφορά στους καταυλισμούς λόγω της επιδημίας και να επιδείξει σεβασμό στη ζωή και την υγεία των προσφύγων-μεταναστών», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμη

Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων

«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους

Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νότης Μηταράκης
  • μετανάστες
  • Τουρκία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr