Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μετά την επίσκεψη Αμερικανού αξιωματούχου στη Νότια Κορέα
NewsroomΗ Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς ανατολική κατεύθυνση, στην Ανατολική Θάλασσα, ανακοίνωσε αργότερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο.
Οι νέες οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας καταγράφηκαν την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Σεούλ.
«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ή περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου προς την ανατολική θάλασσα», είχε αναφέρει αρχικά το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο.
Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο ένας πύραυλος κατέπεσε εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) του αρχιπελάγους.
Από την αρχή της χρονιάς, η Πιονγκγιάνγκ έχει πολλαπλασιάσει τις οπλικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων εκτοξεύσεων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs), παρά τις ασφυκτικές διεθνείς οικονομικές κυρώσεις που υφίσταται και παρά το ότι αντιμετωπίζει ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τον Μάιο, έκανε τρεις δοκιμές, περιλαμβανομένης μιας του Hwasong-17, πιθανόν του μεγαλύτερου ICBM στο οπλοστάσιό της, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Νότια Κορέα.
Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Σανγκ Κιμ συναντήθηκε την Παρασκευή στη Σεούλ με τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, αντίστοιχα τους Κιμ Γκον και Φουνακόσι Τακεχίρο, για να εξεταστούν «όλα τα ενδεχόμενα», καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί σύντομα να προχωρήσει στην έβδομη δοκιμή πυρηνικού όπλου στην ιστορία της, την πρώτη έπειτα από πέντε χρόνια.
Οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένουν σε αδιέξοδο από το 2019.
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών