Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η άσκηση Αγαπήνωρ 2022 αποσταθεροποιεί την περιοχή
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η στρατιωτική Άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» που διεξάγεται από κοινού από την Κύπρο και το Ισραήλ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η άσκηση έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και καλεί το Ισραήλ να μην υποκύπτει στις προκλήσεις και την προπαγάνδα της Ε/Κ πλευράς.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Υποστηρίζουμε τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΤΔΒΚ σχετικά με την κοινή στρατιωτική άσκηση «Αγαπήνωρ 2022», που πραγματοποιεί η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου με το Ισραήλ.
Την ώρα που επεξεργάζονταν νέες προτάσεις συνεργασίας, οι οποίες αναφέρονταν και στη δήλωση της προεδρίας της ΤΔΒΚ στις 31 Μαΐου, αυτή η άσκηση, που οργανώθηκε από την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου εις βάρος της αποσταθεροποίησης της περιοχής, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη της ανειλικρίνειας της.
Καλούμε για άλλη μια φορά τις χώρες που συνεργάζονται σε τέτοιες ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς να μην γίνονται όργανο των προκλήσεων και της προπαγάνδας της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ υπό όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως εγγυήτριας χώρας».
Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για την τραγωδία στη Χίο - «Ήταν πόλεμος, παίρναμε πτώματα από το σκάφος»
Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Πότε θα επηρεαστεί η Αττική - Δείτε χάρτες
Απίστευτη τραγωδία στην Ινδία: Τρεις αδελφές αυτοκτόνησαν γιατί ο πατέρας τους πήρε το κινητό τηλέφωνο
«Ποτέ δεν είναι αργά»: Η ιστορία του 82χρονου μαραθωνοδρόμου που έχει τη φυσική κατάσταση 20χρονου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



