Κόσμος|03.08.2022 10:08

Άρχισαν τα αντίποινα: Η Κίνα αναστέλλει ορισμένες εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων από την Ταϊβάν

Newsroom

Μια πρώτη γεύση από τις απειλές της, μετά την επίσκεψη της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, έδωσε η Κίνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, ανακοίνωσε την αναστολή σε εισαγωγές φρούτων και ορισμένων ψαριών από την Ταϊβάν, αλλά και στην εξαγωγή φυσικής άμμου στο νησί.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν της Κίνας, Μα Σιαογκουάνγκ, δήλωσε σήμερα ότι ανεστάλησαν οι εισαγωγές γκρέιπφρουτ, λεμονιών, πορτοκαλιών και άλλων εσπεριδοειδών καθώς και ορισμένων ψαριών από την Ταϊβάν στην Κίνα. Οι αρχές επικαλέστηκαν τα μέτρα πρόληψης για τον Covid.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει άμεσα την εξαγωγή φυσικής άμμου στην Ταϊβάν, ενός βασικού συστατικού για την παραγωγή τσιπ.

Από την πλευρά της, η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι η αναστολή των εξαγωγών άμμου από την Κίνα θα έχει μικρή επίδραση καθώς η ζήτηση έχει πέσει στο ποσοστό του 1% τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα ανακοινώσει περιορισμούς στις εισαγωγές  προϊόντων από την Ταϊβάν. Πέρυσι, το Πεκίνο είχε απαγορεύσει τις εισαγωγές ανανάδων και μήλων. Νωρίτερα φέτος, απαγόρευσε επίσης της εισαγωγή σφυρίδας, επικαλούμενη την ανίχνευση ορισμένων απαγορευμένων φαρμάκων και υπερβολικών αντιβιοτικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εξαγωγέςΚίναΤαϊβάνεισαγωγές