Κόσμος|14.06.2023 06:45

Συνεχίζει την εξοπλιστική κούρσα ο Ερντογάν: Νέο βίντεο με τον πύραυλο Tayfun - Τα F-16 παραμένουν το μεγάλο «στοίχημα»

Μαρία Ζαχαράκη

Ξανά στην επικαιρότητα βρίσκεται ο Tayfun, το νέο καμάρι της αμυντικής βιομηχανίας επί Ερντογάν και η διαφήμιση δεν σταματά. Η αμυντική εταιρεία ROKETSAN, που τον κατασκεύασε, δημοσίευσε ένα νέο βίντεο από τη 2η δοκιμαστική εκτόξευση, που έγινε -βέβαια- πριν από έναν μήνα, αλλά ούτε τότε, ούτε και σήμερα έγινε γνωστό το βεληνεκές στο οποίο έφτασε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ζητήσει από τα 561χλμ., που είχε ανακοινωθεί ως βεληνεκές κατά την πρώτη δοκιμή, να φτάσει τα 1000χλμ. αλλά ακόμη -φαίνεται- γίνονται δοκιμές μέχρι να το επιτύχει.

Βέβαια, όσο και να διαφημίζει τα δικά της όπλα η Τουρκία, ακόμη στη Δύση προσβλέπει για να πάρει πιο ισχυρούς, πιο εξελιγμένους και πιο αποτελεσματικούς εξοπλισμούς. Ο μεγάλος στόχος παραμένουν τα F-16 από την Αμερική και το μεγάλο παζάρι θα συνεχιστεί σήμερα στην Άγκυρα, όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση με Νατοϊκούς αξιωματούχους για την ένταξη της Σουηδίας.

Στόχος να πει ο Ερντογάν το «ναι», πριν τη σύνοδο στη Λιθουανία στις 12 Ιουλίου.

Συνεχίζει την εξοπλιστική κούρσα ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την εξοπλιστική κούρσα γιατί τώρα είναι και η μεγάλη του ευκαιρία να κερδίσει κάτι χειροπιαστό, να πάρει αυτά τα αεροπλάνα και επιπλέον να αποδείξει τη μεγάλη στροφή της χώρας του προς τη Δύση.

Και όσο ο Ερντογάν ανοίγει πανιά, η ηττημένη αντιπολίτευση της χώρας προσπαθεί να μαζέψει πίσω το κουφάρι της στο λιμάνι, όπως είπε και ο αρχηγός της, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιτσντάρογλου δεν λέει να παραιτηθεί από την ηγεσία μετά την μεγάλη ήττα σε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, παρά τις φωνές που ολοένα και αυξάνονται, ακόμη και εντός του κόμματός του.

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για Κιλιτσντάρογλου και Ιμάμογλου

Βρίσκεται, μάλιστα, σε μεγάλη κόντρα με τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Οι δυο τους έχουν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, με τον έναν (Κιλιτσντάρογλου) να θέλει να καθίσει ισοβίως στην καρέκλα και τον άλλον (Ιμάμογλου) να θέλει να την διεκδικήσει για να εξασφαλίσει και πολιτική ασυλία ενόψει δημοτικών εκλογών.

Το κλίμα στην αντιπολίτευση είναι άσχημο και ζητείται αλλαγή και μετασχηματισμός της, ενόψει και των δημοτικών εκλογών το Μάρτιο του 2024.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΤουρκίαΕκρέμ ΙμάμογλουF-16εκλογές ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΝΑΤΟ