Κόσμος|27.06.2023 10:52

Ηχητικό ντοκουμέντο του CNN «καίει» τον Τραμπ: Παραδέχεται ότι είχε στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα

Newsroom

Το CNN έφερε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δείχνει πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συζητούσε για την κατοχή των μυστικών εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του. Συγκεκριμένα, παραδέχεται πως είχε ένα απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου σχετικά με μια πιθανή επίθεση στο Ιράν.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο, το ντοκουμέντο αυτό είναι ένα κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο στο κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ κατά του Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται για τον κακό χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών.

«Αυτά είναι τα έγγραφα», ακούγεται να λέει ο Τραμπ στο ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ συζητά για τα σχέδια του Πενταγώνου για επίθεση στο Ιράν.

Επίσης, στο ηχητικό ο Τραμπ και οι βοηθοί του κάνουν πλάκα για τη διαρροή των email της Χίλαρι Κλίντον αφού ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος παραδέχεται πως το έγγραφο αυτό περιείχε «μυστικές πληροφορίες».

«Η Χίλαρι εκτύπωνε όλη την ώρα, ξέρετε. Τα προσωπικά της emails», λέει συνεργάτης του Τραμπ. «Όχι, θα τα έστελνε στον Άντονι Γουάινερ», απάντησε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Το ηχητικό αυτό διαψεύδει τα λεγόμενα του ίδιου. Μιλώντας στο Fox News ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωνε πως: «Δεν υπήρχε κανένα έγγραφο. Ήταν ένας τεράστιος όγκος εγγράφων και όλα τα υπόλοιπα που μιλούσαν για το Ιράν και άλλα πράγματα. Δεν είχα ένα έγγραφο, αυτό καθαυτό. Δεν υπήρχε τίποτα για να αποχαρακτηριστεί. Αυτά ήταν ιστορίες εφημερίδων, ιστορίες περιοδικών και άρθρων».

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος νωρίτερα αυτόν τον μήνα στις 37 κατηγορίες εις βάρος του για τον φερόμενο κακό χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων που φυλάσσονταν στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Η ηχογράφηση αυτή έγινε σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Τραμπ τον Ιούλιο του 2021 στο θέρετρό του στο Bedminster για ανθρώπους που εργάζονται για τα απομνημονεύματα του Μαρκ Μίντοους, πρώην προσωπάρχη του.

Το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα υποστηρίζει ότι στους παρευρισκόμενους - έναν συγγραφέα, έναν εκδότη και δύο μέλη του προσωπικού του Τραμπ - παρουσιάστηκαν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο επίθεσης στο Ιράν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑειδήσεις τώραΝτόναλντ ΤραμπΠεντάγωνο