Σουηδία: Φιλοπαλαιστίνιοι πέταξαν ντομάτες στην υπουργό Εξωτερικών, μέσα στη Βουλή
NewsroomΧαμός επικράτησε την Πέμπτη (3/10) το απόγευμα στο σουηδικό Kοινοβούλιο όταν φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές διέκοψαν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πετώντας μια σακούλα με ντομάτες προς την Σουηδέζα υπουργό Εξωτερικών.
Την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ επέστρεφε στο έδρανό της μετά από ομιλία της στο βήμα της Βουλής, οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σόφι Αλμ.
«Άρχισαν να φωνάζουν και να διαπληκτίζονται στο θεωρείο, μετά κάποιος πέταξε ένα αντικείμενο προς το μέρος μας, τους βουλευτές», είπε η Αλμ, διευκρινίζοντας ότι το αντικείμενο πετάχτηκε προς την κατεύθυνση όπου καθόταν η υπουργός Εξωτερικών.
Τρεις συλλήψεις
Η σακούλα περιείχε ντομάτες, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε αμέσως από την ασφάλεια να απομακρύνει από την αίθουσα τους διαδηλωτές και διέκοψε τη συζήτηση. Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τρία άτομα παραδόθηκαν στην αστυνομία.
- Influencers και παρουσιαστές ως ο νέος εχθρός της κυβέρνησης, η αλήθεια για τα εργατικά δυστυχήματα και ο «Σαμαρικός» που συμβουλεύει την Καρυστιανού
- Ραγίζουν καρδιές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Στην Ελλάδα σήμερα οι επτά σοροί των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ
- Όπισθεν της κυβέρνησης για τo «μπλόκο» των φορτηγών στον Κηφισό - Τα μέτρα που εξετάζονται
- «Βιολάντα»: Τι έγινε στο εργοστάσιο και πέθαναν 5 εργαζόμενες; - «Δεν θέλω ου!» (Ep16)