Ινδονησία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις
NewsroomΟι πλημμύρες που ακολουθήθηκαν από κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στο ινδονησιακό νησί Σουμάτρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (BNPB).
Ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις έπληξαν τέσσερις περιφέρειες της επαρχίας της Βόρειας Σουμάτρας. Ως χθες βράδυ «οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν 10 ανθρώπους που είχαν θαφτεί στην περιφέρεια Καρό, στη βόρεια Σουμάτρα. Όλα τα θύματα βρέθηκαν νεκρά», σημείωσε ο Άμπντουλ Μουχάρι, εκπρόσωπος της BNPB, σε δελτίο Τύπου της υπηρεσίας.
Χθες η ίδια πηγή έκανε λόγο για 16 νεκρούς και 7 αγνοούμενους, προτού αναθεωρήσει τους αριθμούς της, κάνει λόγο για 15 νεκρούς και επτά αγνοούμενους.
Μετά τον εντοπισμό άλλων πέντε πτωμάτων, εκ των οποίων δύο στην περιφέρεια Καρό —η οποία υπέστη το χειρότερο πλήγμα—, ο απολογισμός των θυμάτων βρίσκεται πλέον στους είκοσι νεκρούς και δύο αγνοούμενους, ανέφερε ο κ. Μουχάρι. Τα άλλα τρία πτώματα βρέθηκαν στις περιφέρειες Ντέλι Σερντάγκ, Νότια Ταπανούλι και Πάνταγκ Λαουάς.
Φόβοι για αγνοούμενους
Στην περιφέρεια Καρό, τα σωστικά συνεργεία δεν αποκλείουν την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι χωρίς να έχει δηλωθεί η εξαφάνισή τους, ανέφερε ο επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας. Ο Τζούσπρι Νάντεα εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στην περιοχή όπου έγιναν οι κατολισθήσεις βρίσκεται πρόσβαση προς πηγές θερμού νερού που θεωρούνται ιαματικές, κατά συνέπεια «είναι πιθανό να επλήγησαν τουρίστες». «Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε τη λάσπη και τα συντρίμμια» αναμένοντας το ενδεχόμενο «να βρούμε κι άλλα θύματα», συμπλήρωσε.
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών