• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διακυβέρνηση Τραμπ: 13 πράγματα που άλλαξε μέσα στο 2025 και δεν το πρόσεξε κανείςΉρθε το πρώτο mini bonus για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ – Πόσα κερδίζουν από τη μείωση της παρακράτησης φόρουΠώς ο Αυταρχισμός απειλεί ευθέως τις φιλελεύθερες δημοκρατίεςΤα νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. - Ανεβάζουν ταχύτητα οι «γαλάζιες» κομματικές μηχανές
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   02.05.2019 12:28
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Τι ωραία που µυρίζουν τα άνθη...

Εντάξει, το καταλάβαµε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν ήθελε να πει κουβέντα χθες για την Εργατική Πρωτοµαγιά. Από την άλλη, το να προσπαθεί να προβάλει την 1η Μάη ως «ηµέρα των λουλουδιών» είναι µάλλον π αλιό κόλπο. Κάπως ασύµβατο µε το νεανικό στυλ του. ∆εν βρίσκετε; Ο υποψήφιος της Νέας ∆ηµοκρατίας για τον δήµο της Αθήνας βρέθηκε στην ανθαγορά του Προµπονά την Πρωτοµαγιά. Εκεί µας εξήγησε ότι η επιχειρηµατικότητα των ανθοπωλών µπορεί να αλλάξει την εικόνα της Αθήνας.

Αυτό και άλλα πολλά. Ολα σχετικά µε τα άνθη. ∆εν µπορώ να πω ότι η επιλογή του είναι ασύµβατη µε τον πολιτικό του λόγο. Αντιθέτως, δεν τρέφει ιδιαίτερη συµπάθεια στις απεργίες. Ούτε στις πορείες και τις διαδηλώσεις, όπως αυτές που έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας. Αντιθέτως, έχει ζητήσει µέτρα περιορισµού τους. Ή, για την ακρίβεια, να καθορίζει ο δήµος το πώς θα γίνονται ανάλογα µε τον όγκο τους. Τα θέµατα της εργασίας, πάλι, δεν τα λες και πρώτα πρώτα στην ατζέντα του. Αντιθέτως, αν ακούσει κανείς τον Κ. Μπακογιάννη στις οµιλίες του, θα σχηµατίσει την εντύπωση ότι η Αθήνα κατοικείται από ξενοδόχους, εστιάτορες, εµπόρους και νέους επιχειρηµατίες.

Πράγµα στατιστικώς αδύναµο, µια και η συντριπτική πλειονότητα είναι µισθωτοί, συνταξιούχοι και (δυστυχώς) άνεργοι. ∆εν θέλω να τον στενοχωρήσω τον Κ. Μπακογιάννη. Ούτε να του χαλάσω την εικόνα που έχει γι’ αυτή την πόλη. Αλλά όµως καλό θα ήταν να ρίξει -αν προλαβαίνει- και µια µατιά στο τι συµβαίνει, για παράδειγµα, στον κλάδο της καλλιέργειας και εµπορίας ανθέων. Αφού τον συγκινεί τόσο. Εκτός από τους αγρότες που εκθέτουν τα άνθη τους, τους οποίους επαίνεσε, υπάρχουν και άλλες πλευρές του πράγµατος. Οπως, ας πούµε, καταγγελίες συνδικάτων, ακόµη και εκθέσεις στη Βουλή, για ευρεία χρήση της ανασφάλιστης εργασίας σε θερµοκήπια ανθέων.

Που προφανώς δεν ανήκουν σε απλούς αγρότες. Θύµατα κατά κύριο λόγο οι οικονοµικοί µετανάστες, προερχόµενοι από την Ασία. Ανθρωποι που ζουν και δουλεύουν σε συνθήκες Μανωλάδας. Που κι αυτοί µε τη σειρά τους αποτελούν µέρος των κατοίκων της Αθήνας. Είτε το θέλει ο εκάστοτε υποψήφιος δήµαρχος είτε όχι. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, έχουν σοβαρούς λόγους όσοι ασχολούνται ακόµη µε την Εργατική Πρωτοµαγιά.

Διαβάστε ακόμη

Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια

Πώς ο Αυταρχισμός απειλεί ευθέως τις φιλελεύθερες δημοκρατίες

Διακυβέρνηση Τραμπ: 13 πράγματα που άλλαξε μέσα στο 2025 και δεν το πρόσεξε κανείς

Είσαι κομμουνιστής; Πέθανες! Ψηφίζεται ο Νόμος 509/1947 που οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες ανθρώπους

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Πρωτομαγιά
  • Κώστας Μπακογιάννης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr