• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην ΑθήναΕξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα τηςAxios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά ΠαχλαβίΕπική ανατροπή του Ολυμπιακού και θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του Super Cup
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   26.08.2019 16:25
Τάσος Οικονόμου
Τάσος Οικονόμου

Όταν ο Αλ Γκορ προειδοποιούσε για τα όσα φέρνει η κλιματική αλλαγή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Αλ Γκορ (Associated Press)
Αλ Γκορ (Associated Press)

Ο Αμερικανός πολιτικός με το γρέζι στη φωνή κάποια στιγμή στη ζωή του βρέθηκε μερικούς ψήφους απόσταση από την προεδρία των ΗΠΑ. Σίγουρα ήταν ένα γεγονός που δεν σε αφήνει ίδιο. Μαζί με αυτό και το ταξίδι. Είναι αδύνατον να επιστρέψεις ο ίδιος άνθρωπος από αυτήν την πορεία. Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα, όμως, όχι ο ίδιος. Για λίγες ψήφους, 537, είχε χάσει τη Φλόριντα από τον  Τζορτζ Μπους jr και μαζί και την προεδρία. 

Κάπου εκεί, λίγο πριν ή λίγο μετά ο Αλ Γκορ, αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στην προστασία του περιβάλλοντος σε μία διαφορετική πολιτική πορεία, η οποία τον οδήγησε τον Νοέμβριο του 2017 στο Web Summit - που γίνεται κάθε χρόνο στη Λισαβόνα. Η ομιλία του θα έκλεινε τις εργασίες του συνεδρίου και είχε ως θέμα τον ρόλο της κοινότητας της καινοτομίας στην επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Ο λόγος του, ιδιαίτερος, ξεχωριστός, συνέθετε μία έκκληση προς όλους για την προστασία του περιβάλλοντος και τις επικείμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: «Όταν φτάσουμε στο κρίσιμο σημείο, και πιστέψτε με, είμαστε τώρα εκεί, όταν συμβεί αυτό, τότε τα πάντα καταλήγουν στο διλημματικό ερώτημα: ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό; Σε αυτήν την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο από το ποιοι είμαστε. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που βρισκόμαστε. Για αυτό και σας ζητάω τώρα, να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου. Σε 5-10 χρόνια από σήμερα θα κοιτάμε πίσω στο 2017 και θα λέμε, μπορούσαμε τότε να είχαμε κάνει περισσότερα. Υπήρχαν οι ευκαιρίες για να γίνουν περισσότερα».

Όποια και αν είναι η ερμηνεία που μπορεί να δώσει κάποιος, η επιστημονική αποτίμηση της άποψης του Αλ Γκορ, αναμφίβολα δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Στον σκληρό καύσωνα που χτυπά την Ευρώπη, την πύρινη λαίλαπα που σαρώνει τη Σιβηρία, τον Αμαζόνιο, την Αλάσκα και την Γροιλανδία, τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζει το ζωικό βασίλειο. Σίγουρα, μπορούμε ακόμη και τώρα να κάνουμε περισσότερα για το κίνημα της κλιματικής αλλαγής, όπως ζήτησε με πάθος και ευγένεια ο Αλ Γκορ.

Διαβάστε ακόμη

Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα

Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της

Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κλιματική αλλαγή
  • Αλ Γκορ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr