Δούκας: «Δεσμευτική η γνωμοδότηση μιας επιτροπής ταυτισμένης με σκάνδαλα - Μονόδρομος το CAS»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο ΠΑΟΚ προσφεύγει στο CAS μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων να μη μπει στην ουσία της υπόθεση και να αποδεχθεί τη γνωμάτευση της διάτρητης Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να αναγνωρίσει ως δεσμευτική την γνωμοδότηση της Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του Λευτέρη Αυγενάκη και να μη μπει στην ουσία της υπόθεσης της φερόμενης πολυιδιοκτησίας - κάτι που ο ΠΑΟΚ ζητά από την πρώτη στιγμή - είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του βορρά» να απορούν και α φωνάζουν για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να κλείσει μια υπόθεση που στην οποία της δεν έχει εκδικαστεί από δικαστήριο. Οι «ασπρόμαυροι» οδηγούν την υπόθεση στο CAS, όπως έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, καθώς διαπίστωσαν πως ούτε σε πρώτο αλλά ούτε σε δεύτερο βαθμό δεν εκδικάστηκε η υπόθεση, με τους δικαστές να μη μπαίνουν στην ουσία.

Δούκας: «Μονόδρομος η προσφυγή στο CAS»

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρη Δούκα, ο οποίος σε ανάρτησή του σχολίασε: «Στη χώρα των θαυμάτων που ζούμε, επαναλήφθηκε το οξύμωρο, να ζητά επίμονα ο «κατηγορούμενος» να δικαστεί και τα δικαστήρια να τον αγνοούν. Λαμβάνοντας ως δεσμευτική μάλιστα, την γνωμοδότηση μιας επιτροπής κουμπάρων, ταυτισμένης με σκάνδαλα. Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας, πως δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για εισήγηση. Η προσφυγή στο CAS, αποτελεί μονόδρομο. Το είχαμε προαναγγείλει εξ΄αρχής άλλωστε, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής δικαιοσύνης...» Λίγο νωρίτερα καταγράφηκε η αντίδραση του μέλους του δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργη Σαββίδη, καθώς σε ανάρτησή του σχολίασε: «H πιο δημοκρατική χώρα, το πιο ανεξάρτητο δικαστήριο».

Μπαλτάκος: «Δεν άκουσαν τη γνώμη του πρωθυπουργού»

Ο Τάκης Μπαλτάκος, με δηλώσεις του στο «Metropolis» σχολίασε: «Τώρα διαβάζω την απόφαση γιατί είναι αρκετά μεγάλη, το δευτεροβάθμιο όργανο είπε ότι είναι δεσμευτική και φαίνεται ότι και πάλι δεν μπήκε στην ουσία. Δύο πράγματα είναι σίγουρα, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάει στο CAS και ότι η ποινή θα ισχύσει για φέτος. Εκριναν ότι είναι δεσμευτική η απόφαση και δεν άκουσαν την γνώμη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας ότι η απόφαση δεν θα μπορούσε να ήταν δεσμευτική. Η βαθμολογία έχει ήδη επικυρωθεί όπως στην κανονική διάρκεια και έχει επιβληθεί η ποινή των 7 βαθμών. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δικάσει το CAS καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την προσφυγή στο CAS, καθώς θα πρέπει να κριθεί στην ουσία. Δεν γίνεται να μείνει ο ΠΑΟΚ με το στίγμα αυτό. Η απόφαση στο τέλος της αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι μπορούσε στα εγχώρια δικαστήρια».

Η απόφαση με ψήφους 2-1

Λίγα λεπτά μετά τις 16.00, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναρτήθηκε η απόφαση της επιτροπής εφέσεων, σύμφωνα με την οποία η έφεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης απερρίφθησαν, με τα μέλη της έδρας να μη μπαίνουν στην ουσία της υπόθεση, κάτι που όφειλαν να κάνουν από τη στιγμή που ήταν ξεκάθαρο πως η γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν ήταν δεσμευτική. Η απόφαση δεν ήτα ομόφωνη καθώς πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 2-1. Ένα ακόμα σημείο που προκαλεί αρκετά ερωτηματικά είναι πως ενώ σε πρώτο βαθμό, οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού δεν είχαν γίνει δεκτές, στην έφεση, η επιτροπή τις δέχθηκε (!). Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων:

Απόφαση 20/2020: Συνεκδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8660/9.3.2020 έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8674/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8707/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8648/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.», την υπ’ αριθμ. 9012/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9013/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα τις ως άνω παρεμβάσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ» και της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 95/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απερρίφθησαν οι κύριες παρεμβάσεις που άσκησαν πρωτοδίκως οι «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Κρατεί και δικάζει επί των ως άνω παρεμβάσεων. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμες τις ως άνω κύριες παρεμβάσεις των «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Απόφαση 21/2020: Συνεδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8661/9.3.2020 Έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8705/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8714/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» και την υπ’ αριθμ. 9011/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα την ως άνω παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ» και ομόφωνα ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμη την ως άνω έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 93/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση που άσκησε πρωτοδίκως η «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Κρατεί και δικάζει επί της ως άνω παρεμβάσεως. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμη την ως άνω κύρια παρέμβαση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ