Ο προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου Τζον Φαν 'τ Σιπ (στο κέντρο) (Intime)

Φαν 'τ Σιπ: «Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Φορτούνης ήταν εκτός λίστας για τα φιλικά»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για το μέλλον της Εθνικής ομάδας, ξεκαθάρισε ότι ο Μήτρογλου ανήκει στο παρελθόν και εξήγησε πως «η Εθνική έχει πολύ ποδόσφαιρο μέσα της»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Τζον Φαν 'τ Σιπ μίλησε εφ' όλης της ύλης ζωντανά στα social media της Nova και εξήγησε ότι οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Φορτούνης δεν συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα για τα φιλικά του Μαρτίου που ακυρώθηκαν, ενώ επισήμανε πως ο Μήτρογλου αποτελεί οριστικά παρελθόν. Αυτά είπε ο Ολλανδός τεχνικός: 

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας μετά το πρώτο μέρος της δουλειάς σας στην Εθνική ομάδα;

«Τα συμπεράσματα είναι ότι η Εθνική έχει πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο μέσα της. Τον τρόπο που θέλαμε να παίξουμε, τον κατάλαβαν οι παίκτες πολύ σύντομα και προσαρμόστηκαν στα θέλω μας. Υπήρξε ισορροπία μεταξύ ελκυστικού ποδοσφαίρου και διατηρώντας παράλληλα τις αξίες του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως είναι η άμυνα και  το να είμαστε δυνατή ομάδα. Υπάρχει αρκετό ταλέντο και ποιότητα για να παίξουμε ευχάριστο ποδόσφαιρο και να παίρνουμε αποτελέσματα. Το παλέψαμε αυτό στις προπονήσεις. Αυτό το δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, αυτό όμως τελείωσε και πρέπει να δούμε το επόμενο βήμα. Κρίμα που δεν είχαμε παιχνίδια αυτό το διάστημα, αλλά τουλάχιστον τώρα οι παίκτες ξέρουν τί να περιμένουν από μας, ξέρουν τί ζητάμε και πως προπονούμαστε. Ξέρουν τί περιμένουμε από αυτούς τόσο στο γήπεδο, όσο και εκτός αυτού. Υπάρχουν κανόνες και τους σέβονται και το κατανοούν αυτό. Έκαναν πολύ καλή δουλειά. Γίναμε ομάδα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα, να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Οι παίκτες απογοητεύτηκαν που λόγω κορονοϊού δεν έγινε το ταξίδι στην Αμερική. Πιστεύετε ότι είναι κακό για την ομάδα που έβρισκε ρυθμό να κάνει τόσο μεγάλο διάστημα να ξαναμαζευτεί;

«Στην αρχή σκέφτεσαι πολλά αλλά τώρα που γνωρίζουμε όλοι ότι αυτός ο ιός είναι μέρος της καθημερινότητας αντιλαμβάνεσαι ότι το ποδόσφαιρο είναι λιγότερο σημαντικό. Μόλις ξεκινήσει ξανά το ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα θα επιστρέψει και η επιθυμία για την Εθνική. Όμως τώρα θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και θα πρέπει και εμείς να δούμε πως θα κυλήσουν αυτά. Μιλάμε με τον Κωνσταντινίδη και με τον Φύσσα μία φορά την εβδομάδα για την όλη κατάσταση και για το τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα. Ποιος ξέρει πότε; Σεπτέμβριο, Οκτώβρη, το πρόγραμμα αλλάζει. Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ μέσα στον Μάιο και μετά θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε».

Ποιοι παίκτες ήταν στη λίστα σας για τα ματς στην Αμερική;

«Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να πω τώρα ποιους παίκτες θα παίρναμε μαζί μας για τα δύο φιλικά στις ΗΠΑ. Σίγουρα θα παίρναμε κάποια παιδιά για να πάρουν μία ευκαιρία και θα είναι μαζί μας στο μέλλον. Δεν θέλω να πω ονόματα γιατί ίσως ξεχάσω μερικά. Για παράδειγμα ο Γαλανόπουλος και ο Χατζηδιάκος δεν θα ήταν μαζί μας γιατί ήταν τραυματίες. Είχαμε σκεφτεί για τους αντικαταστάτες τους και είχαμε δει μερικούς παίκτες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και οι οποίοι θα δημιουργήσουν μία ανταγωνιστικότητα με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες. Είναι καλό που πλέον έχουμε παρακολουθήσουμε κι άλλους παίκτες καθώς αυτό θα μεγαλώσει τον ανταγωνισμό και θα προσδώσει ποιότητα στην ομάδα».

Για τον Γαλανόπουλο και τον Χατζηδιάκο;

«Μίλησα με τον Κώστα πριν δυο μέρες που θα πήγαινε στην παραλία να τρέξει με τον προσωπικό του γυμναστή. Τα πηγαίνει καλά και θα επιστρέψει πιο δυνατός. Το ίδιο κι ο Χατζηδιάκος. Ήταν μια καλή περίοδος για τους τραυματίες, καθώς του έδωσε ένα πλεονέκτημα ώστε να αποθεραπευτούν και να επιστρέψουν σε πολύ καλή κατάσταση».

Παιδιά όπως ο Χατζηγοβάνης ήταν στη λίστα; Ή ο Φορτούνης;

«Ο Χατζηγιοβάνης ήταν στη λίστα. Έχει κάνει  πολύ καλά πράγματα με την ομάδα του. Αλλά υπήρχαν περισσότεροι που παρακολουθούμε. Ο Φορτούνης δεν ήταν στη λίστα, τον έχουμε στο μυαλό μας, είναι πολύ καλός παίκτης αλλά πρέπει να επανέλθει πλήρως μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό. Πρέπει να καταλάβει τί θέλουμε στην Εθνική. Όταν συνεχίσει να παίζει με τον Ολυμπιακό τότε θα μπορέσουμε να τον έχουμε μαζί μας ξανά. Δυστυχώς ακόμα δεν είναι στο κατάλληλο επίπεδο, εμείς κοιτάμε όλους τους παίκτες και όσους επιλέγουμε πρέπει να είναι σε φόρμα. Καλό θα ήταν να είχαμε τα παιχνίδια του Μαΐου καθώς εκεί θα παίρναμε παίκτες όπως ο Φορτούνης για να  συζητούσαμε μαζί τους τί θέλουμε στην Εθνική ομάδα».

Ο Μπάλντοκ της Σέφιλντ;

«Η περίπτωση του Μπάλντοκ είναι σχεδόν απίθανη για γραφειοκρατικούς λόγους. Είναι απίθανο να πολιτογραφηθεί Έλληνας. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον κύριο Κωνσταντινίδη».

Ο Βασιλειάδης;

«Ο Βασιλειάδης είναι μία περίπτωση παίκτη που είχαμε μαζί μας τον Νοέμβριο και τον παρακολουθούμε μαζί με άλλους παίκτες που είναι στη λίστα μας».

Οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς;

«Οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δεν ήταν στη λίστα για τα φιλικά του Μαρτίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους παρακολουθούμε καθώς γνωρίζουμε την αξία τους. Δε σημαίνει ότι δε θα κληθούν. Ξέρουμε τί μπορούν να κάνουν. Με τον Παπασταθόπουλο είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν και στο μέλλον στόχος μας είναι να διαλέγουμε παίκτες και ομάδα που θέλουν να αγωνίζονται για το εθνόσημο. Πρέπει να δίνουν πάθος, να έχουν φιλοδοξία και να δίνουν το 100% όλοι όσοι καλούνται να παίξουν. Σίγουρα μας κάνουν αλλά το ότι παίζει κάποιος σε μεγάλη ομάδα δε σημαίνει ότι αυτομάτως θα παίζει στην Εθνική ομάδα».

Ο Βασιλάκης της Ρεάλ Μαδρίτης;

«Έχω ακούσει για τον Βασιλάκη. Τέτοιου είδους παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο αγωνιστικά και θα πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους αξιοπιστία για να επιλεγούν. Σίγουρα είναι καλό που είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πρέπει να έχεις και λίγη καριέρα πίσω τους για να επιλεγείς. Υπάρχουν πολλά ονόματα. Μιλάμε με τους συνεργάτες μία φορά την εβδομάδα και ίσως και περισσότερο και μιλάμε για πολλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι εάν προκύψει κάτι νέο τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δε θα διαλέγουμε πάντα τους ίδιους. Δεν θα αλλάξουμε απλά για να αλλάξουμε αν έχουμε καλά αποτελέσματα φυσικά, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι εάν δούμε κάποιον παίκτη που να αξίζει να έρθει στην Εθνική».

Ρωτάνε πολλοί για τον Μήτρογλου...

«Όσοι μας ακολουθούν τους τελευταίους έξι μήνες είδατε ότι στην επίθεση έχουμε έναν νεαρό παίκτη που σκοράρει σημαντικά γκολ στην Ολλανδία και στην Εθνική ομάδα και είναι το μέλλον της Εθνικής ομάδας. Εμείς άλλωστε ήρθαμε εδώ για να χτίσουμε τη νέα Εθνική ομάδα. Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Να κοιτάμε παίκτες που είναι νέοι και έχουν φιλοδοξίες. Ο Παυλίδης έχει δείξει μεγάλη ποιότητα και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.  Ο Μήτρογλου τα τελευταία χρόνια δεν τα πάει τόσο καλά. Ο Παυλίδης είναι μόλις 20 χρονών, 21 τώρα και τα πηγαίνει περίφημα. Οπότε καλύτερα να μιλάμε γι' αυτόν παρά για τον Μήτρογλου ο οποίος έχει να παίξει έναν χρόνο. Πρέπει να κοιτάμε τη στιγμή και όχι το παρελθόν. Ο κόσμος έχει την άποψή του και αγαπά κάποιους παίκτες που ανήκουν στο παρελθόν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ