Κυριάκος: «Στοχοποιήθηκε ο Σαββίδης όταν στον Ολυμπιακό έπαψαν να αισθάνονται πρωταθλητές από τον Οκτώβριο»
(Intime)

Κυριάκος: «Στοχοποιήθηκε ο Σαββίδης όταν στον Ολυμπιακό έπαψαν να αισθάνονται πρωταθλητές από τον Οκτώβριο»

Τελευταία Ενημέρωση
Το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ μίλησε για το πάθος του Σαββίδη για τον Δικέφαλο, για την απειλή που ένιωσαν στον Ολυμπιακό και για τις σημαντικές επενδύσεις που κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ

Ο Κυριάκος Κυρίακος επέστρεψε και επίσημα στον ΠΑΟΚ με την ανάδειξή του σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, ενώ το προσεχές διάστημα θα λάβει και τη θέση του αντιπροέδρου. Το επί σειρά ετών στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για την επάνοδό του στον σύλλογο και την εμπλοκή του στα διοικητικά, ενώ αναφέρθηκε και στο πάθος Ιβάν και του Γιώργη Σαββίδη για τον Δικέφαλο. Μάλιστα, όπως εξήγησε, ο Ιβάν Σαββίδης «στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει ανταπόδοση των χρημάτων που έβαλε» προσθέτοντας ότι «πληρώνει την τρέλα του για τον ΠΑΟΚ, για την περηφάνια ενός ολόκληρου λαού».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον πόλεμο που δέχεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τη στιγμή που «έχασαν το προνόμιο να αισθάνονται πρωταθλητές από τον Οκτώβριο». Αποφάσισαν ότι «ο κίνδυνος είναι ο Ιβάν Σαββίδης» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι μεταξύ των διοικήσεων του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού υπάρχει «διαφορά αισθητικής, αντιμετώπισης και φιλοσοφίας». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό έργο του Σαββίδη και τις επενδύσεις που κάνει σε δύσκολες εποχές στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, την τοπική κοινότητα και γενικότερα τη Μακεδονία.

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και την ένταξή του στο ΔΣ: «Σήμερα ανακοινώθηκε η συμμετοχή μου στο Συμβούλιο αλλά σε ότι αφορά τον τίτλο θα πρέπει να συνεδριάσει το Δ.Σ για να μου δοθεί και επίσημα ο ρόλος του αντιπροέδρου».

Για το γεγονός ότι μετράει χρόνια σε θέσεις που είναι εξαιρετικά δύσκολες: «Το ποδόσφαιρο από μόνο του είναι ηλεκτρισμένο και όλες οι καρέκλες είναι ηλεκτρικές. Αν κάνεις όνειρα και σχέδια μακροχρόνια, δύσκολα θα προχωρήσεις αλλά εγώ κάθε μέρα δούλευα σαν να ήταν η τελευταία μου. Πάντα είχα την ψυχολογία ότι ήταν η τελευταία μου μέρα στην δουλειά και μπορούσα να πω τα "όχι" μου. Όταν σκέφτομαι ότι είναι τόσα τα χρόνια, αισθάνομαι μεγάλος. Οι καρέκλες στο ποδόσφαιρο είναι ηλεκτρικές, αλλά εγώ καθόμουν όρθιος.

Υπάρχεις πολύς κόσμος που μου έλεγε να μείνω στην ομάδα, σχεδόν καθολική ήταν η αποδοχή. Όταν βλέπουν έναν νεαρό που παραμένει με όλες τις διοικήσεις ο κόσμος πιστεύει πως είτε είναι ικανός, είτε γλείφτης. Αλλά μάλλον πιστεύουν ότι είμαι ικανός και αυτό μου έδειξαν με τις αντιδράσεις τους όταν αποχώρησα για να κατέβω στις εκλογές.

Ο Ιβάν Σαββίδης, όταν ήρθε και μας βρήκε, παραγοντικά ήμασταν παιδιά. Ενώ μπορούσε να πάει στην αγορά και να πάρει τους καλύτερους, προτίμησε να μας εμπιστευτεί και μας έδωσε μια παραγοντική υπεραξία. Με τα χρόνια γίναμε καλύτεροι και πιο ψύχραιμοι και εγώ έχω τεράστια ευγνωμοσύνη στον Σαββίδη. Δεν θα μπορούσα να του πω όχι σε καμία περίπτωση, ειδικά σε μια τόσο τιμητική πρόταση. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύεται ο Σαββίδης και καλά κάνει που δεν εμπιστεύεται πολλούς γιατί ήρθε να κάνει σοβαρές επενδύσεις. Στις εσωτερικές μας συζητήσεις δεν είμαι "yes men", πάντα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου για να υπάρχει debate και καλύτερο αποτέλεσμα στα όσα αποφασίζουμε».

Για την ΑΜΚ, τις επενδύσεις Σαββίδη και τα χρήματα που έχει βάλει στον ΠΑΟΚ: «Είναι μια πάρα πολύ ακριβή ομάδα, τα έσοδα δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο και γι' αυτό έπρεπε να καλύψει το κενό αυτό με μια ακόμα χρηματοδότηση. Θυμίζω το πανηγύρι που κάναμε για την πληρωμή των χρεών. Δεν έχει σημασία μόνο ότι τα βάζει τα λεφτά, αλλά πότε τα βάζει. Είναι τεράστια η συνεισφορά του Σαββίδη. Επένδυση είναι αυτή στο Πόρτο Καρράς, γιατί βάζει 200 για να πάρει κάποια στιγμή 201. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιμένει ανταπόδοση των χρημάτων που έβαλε. Ο Σαββίδης πληρώνει την τρέλα του για τον ΠΑΟΚ, για την περηφάνια ενός ολόκληρου λαού.

Ο Γιώργος Σαββίδης είναι παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ, έχουν ιδιαίτερο πάθος οικογενειακώς. Η δική μας μεγάλη ευθύνη είναι όσο τρέλα και να έχουν -  δεν θέλω να είναι οι άνθρωποι που θα μετανιώσουν ή θα πληγωθούν που θα ανεβάσουν τον πήχη ψηλά και αν δεν τα καταφέρουν μια χρονιά. Δεν πρέπει, επειδή έχει λεφτά ο άνθρωπος και επειδή έχουμε ανοιχτό μπάτζετ, να τεντώνουμε τα πράγματα.

Έχει κάνει επενδύσεις σε υποδομές στην Θεσσαλονίκη, που δεν είχαν γίνει ποτέ. Το οπαδικό κριτήριο είναι ξεπερασμένο. Μπορεί κάποιος να είναι Αρειανός και να δουλεύει σε εταιρεία του κ. Σαββίδη. Θα πει δηλαδή ότι δεν τον εκτιμάει; Όλοι αναγνωρίζουν την επιχειρηματική ικανότητα και την συνέπεια του. Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, ολοκληρώνει ένα deal σαν αυτό του Πόρτο Καρράς δείχνει πολλά. Μέσα από την συμφωνία ήθελε συμβολικά να δείξει πως παρά τα δύσκολα, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε την ζωή μας. Οι κινήσεις του αρκετές είναι συμβολικές».

Για τις δικαστικές «μάχες» με τον Ολυμπιακό: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, όπως ο ΠΑΟΚ. Οι κόντρες των διοικήσεων αφορά τις διοικήσεις και θέλουμε να δείξουμε την διαφορά αισθητικής, αντιμετώπισης και φιλοσοφίας. Έχουμε χαώδεις διαφορές με τον κ. Μαρινάκη σε όλα, αλλά δεν κάνουμε πόλεμο απέναντι σε καμία ομάδα, εμείς κάνουμε πόλεμο σε ένα σύστημα που κάνει εξυπηρετήσεις εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Όταν λοιπόν ο κ. Μαρινάκης έχασε το προνόμιο να αισθάνεται πρωταθλητής από τον Οκτώβριο, αποφάσισε ότι ο κίνδυνος είναι ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ να βγει απέναντι του. Αυτό το γάντι δεν μπορούμε να το αφήσουμε… αναπάντητο. Στο τέλος της ημέρας ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι υπερήφανος και θα μπορεί να λέει ότι εμείς δεν είμαστε όπως αυτοί».

Για το ντέρμπι της Κυριακής: «Ο παίκτης του ΠΑΟΚ πρέπει να μπει με την νοοτροπία στο γήπεδο ότι η διαφορά είναι στους επτά βαθμούς και με νίκη θα πάει στους τέσσερις. Τα αποτελέσματα αυτής της σεζόν θα χτίσουν και την ψυχολογία για την επόμενη σεζόν και μέχρι να αλλάξει χέρια το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Πρέπει εμείς ως διοίκηση να εξαφανίσουμε την δικαιολογία από την ομάδα. Στόχος μας είναι οι νίκες και οι επιτυχίες. Τρεφόμαστε από τις νίκες και πρέπει να συνηθίσουμε τον κόσμο μας σε επιτυχίες περισσότερες.

Φαντάζομαι ότι όλοι είναι σε αμηχανία σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, όλα πάνε πίσω και προέχει η νίκη την Κυριακή. Θα τραβήξει σε μάκρος η μεταγραφική περίοδος, γιατί έχουμε ντέρμπι και αμέσως μετά τα υπόλοιπα. Υπάρχουν στο τραπέζι δυο τίτλοι και τους διεκδικούμε».

Για το PAOK TV: «Εμείς ετοιμαζόμαστε για το PAOK TV και την επόμενη σεζόν, παράλληλα είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε κεντρική διαχείριση, αλλά μόνο αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες. Όπως και να έχει εμείς είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους συνδρομητές».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ