(Intime)

Καρυπίδης και Χαριστέας εφ' όλης της ύλης για τον Αρη

Τελευταία Ενημέρωση
Ο πρόεδρος και ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο: το ban, τις μεταγραφές, τον σχεδιασμό για την ερχόμενη σεζόν

Για όλα τα «καυτά» ζητήματα του Αρη μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης και ο αθλητικός διευθυντής Αγγελος Χαριστέας. Μίλησαν για το ban του συλλόγου, για τα προβλήματα που υπήρξαν, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, τα οικονομικά δεδομένα του κλαμπ αλλά και για το σχέδιο ανακατασκευής του γηπέδου «Κλ. Βικελίδης».

Αναλυτικά ο Θόδωρος Καρυπίδης είπε: «Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά.  Συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα. Αναφέρομαι στην Πανδημία που έχει φέρει παρενέργειες στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς η κυβέρνηση έχει καλά αντανακλαστικά και ήμαστε ασφαλείς.  Η σεζόν είχε έντονα συναισθήματα με ατυχίες και αφέλεια από μέρους μας. Το πρόσημο κρίνω ότι είναι θετικό. Μας αφήνει πικρίες όπως ο αποκλεισμός από την Μόλντε και ο αποκλεισμός από την την ΑΕΚ. Θεωρώ όμως ότι τον στόχο μας τον πετύχαμε. Ξεκίνησε κάπως άσχημα αλλά βάλαμε στόχο να βγούμε και φέτος στην Ευρώπη και να έχουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα. Ήμουνα σίγουρος ότι θα πάμε τελικό, δεν τα καταφέραμε αλλά θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά».

Για τις συνέπειες της πανδημίας στα οικονομικά της ΠΑΕ ο κ. Καρυπίδης τόνισε: «Η πανδημία μας δημιούργησε μια πολύ μεγάλη ζημιά. Και έθεσε εκτός τον οικονομικό προγραμματισμό. Ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος από τις άλλες ομάδες. Η ζημιά έφτασε μαζί με την μείωση της NOVA που υπέστη μεγάλες ζημιές, έφτασε κοντά τα 2,5 εκ ευρώ. Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού αλλά με αυξήσεις κεφαλαίου καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και να τελειώσει η σεζόν ομαλά. Δεν έφτανε ο κορονοϊός ήρθε και το ban της FIFA. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε τα εγκλήματα προηγούμενων διοικήσεων ύψους 1,2 ευρώ».

Για το θέμα του ban είπε αναφερόμενος στη στάση των παικτών και της κυβέρνησης: «Περάσαμε ένα δύσκολο μήνα. Όλοι εκβίαζαν, ο μόνος ήταν ο Ούμπιδες, οι υπόλοιποι ήξεραν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Η κυβέρνηση προσπάθησε, πίεσε την FIFA αλλά δεν κατάφερε -και αυτό είναι το λυπηρό- να μας βοηθήσει. Εμείς πάμε με το γράμμα του νόμου και πληρώνουμε 1,2 για μια άλλη ΠΑΕ.  Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεραπετρίτη που είχαμε μια έντονη κουβέντα. Ξέφυγα κάποια στιγμή από την πίεση και την επιθυμία να λύσω το ζήτημα και του ζητώ συγγνώμη».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν απόλυτα ξεκάθαρος για το ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το θέμα των απαγορεύσεων κατονομάζοντας την ΕΠΟ: «Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι που διοικούν την ΕΠΟ είναι επικίνδυνοι. Στις 8 Νοεμβρίου ήρθαν τα πρώτα ban. Επισκεφθήκαμε την ΕΠΟ όταν μας τα κοινοποίησε, στις 28 Νοεμβρίου. Η ΕΠΟ είχε επικοινωνία με την FIFA και ρωτούσαν που πρέπει να επιδώσουν τις αποφάσεις. Η ΕΠΟ απάντησε, στην ομάδα που παίζει. Ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκε η απόφαση της FIFA. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε στην ΕΠΟ τον κ. Μπαρτζή και μας είπε να μην ανησυχούμε. Ότι θα απαντήσουν στην FIFA και θα διευκρινίσουν ότι πρόκειται για άλλο νομικό πρόσωπο.

Αυτό όμως για το οποίο δεν ενημερωθήκαμε, υπάρχει δόλος από πίσω. Και για αυτό η ομάδα θα κινηθεί και θα ψάξει τους υπεύθυνους για την ζημιά που έχουμε πάθει. Θα κινηθούμε νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Για το σημείο που φτάσαμε σήμερα, φταίει ο κ. Γραμμένος, ο κ. Μπάρτζης, ο Δαμβάκης. Ήξερα ότι θα πληρωθεί αλλά σε πονάει όταν πληρώνεις ένα τέτοιο ποσό αυτή την περίοδο ειδικά. Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη. Είμαι ο τελευταίος που φταίει. Δεν μπορώ να ακούω να δηλητηριάζουν τον κόσμο, να στρέφουν τον κόσμο εναντίον μου. Δέχομαι την κριτική αλλά να είναι καλοπροαίρετη. Είμαι 6η χρονιά στον Άρη και έχω κουραστεί τα ίδια και τα ίδια».

Για τον αγωνιστικό προγραμματισμό είπε : «Αφού τελειώσαμε με το ban έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό μας με τον Χαριστέα και τον προπονητή. Συνεχίζουμε με το ίδιο μπάτζετ. Έχουμε ένα κορμό, κρατήσαμε αυτούς που θέλουμε και όσοι αγαπούν την ομάδα φάνηκε στα πλει-οφ και θέλω να τους ευχαριστήσω ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να με εκβιάζουν με τρελές απαιτήσεις για να παίξουν στα πλει-οφ. Για αυτό πήγαμε με 11-12 παίκτες. Ο,τι υποχρεώσεις έχουμε θα τις καλύψουμε και σε αυτή τη ζωή συναντιόμαστε δυο φορές».

Για τα εισιτήρια διαρκείας είπε: «Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη τη στήριξη του κόσμου γιατί είναι η δύναμή μας. Στον Άρη βάζουμε λεφτά η τηλεόραση, ο κόσμος και ο Καρυπίδης. Δεν υπάρχει κάποιο fund να βάζει λεφτά».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανακατασκευής του Κλεάνθης Βικελίδης:  «Για το γήπεδο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και ζητήσαμε την βοήθειά του για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Επισκεφτήκαμε την ΓΓΑ, η τεχνική υπηρεσία και προχωράμε στην συλλογή των εγγράφων για να πάρουμε άδεια. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε και παρουσίαση. Πρώτα θα κάνουμε την Θύρα 2. Θα γκρεμιστεί και θα δημιουργηθεί μία σκεπαστή. Θα ακολουθήσουν τα πέταλα και στη συνέχεια η Θύρα 7 και η Θύρα 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατ. ευρώ. Θα δούμε πόσα θα πάρουμε από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρία μας».

Χαριστέας: «Ο Καρυπίδης πιο Αρειανός από κάποιους άλλους που το παίζουν...»

Από την πλευρά του, ο Αγγελος Χαριστέας αναφέρθηκε κυρίως στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης: «Πρώτα από όλα ευχαριστώ τον πρόεδρο γιατί αυτός με έφερε στην ομάδα και μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στο σύλλογο. Ήμουν 7 χρόνια από τότε που σταμάτησα από το γήπεδο και παρόλα αυτά έπρεπε να περάσουν τόσα για να βρεθεί κάποιος στην ομάδα να με εμπιστευτεί. Σήμερα ίσως να μην ήμασταν εδώ αν ο ίδιος δεν είχε πληρώσει λάθη που έγιναν στο παρελθόν.

Εγώ είμαι από πολύ μικρή ηλικία στην ομάδα και σας διαβεβαιώνω πως ο κ. Καρυπίδης είναι περισσότερο Αρειανός από κάποιους άλλους που το παίζουν Αρειανοί. Ο μήνας ήταν δικός του ολοκληρωτικά γιατί έσωσε την ομάδα από πολλά προβλήματα. Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν και αποτέλεσμα στον σχεδιασμό της ομάδας. Το ban που είχαμε δυσκόλεψε στον σχεδιασμό του Ιανουαρίου όσο και αυτόν τώρα.

Κάποιους από τους παίκτες του χάσαμε εξαιτίας του ban, αλλά από την άλλη ήμασταν προετοιμασμένοι για το plan b, γιατί έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι πλάνο διετίας, στόχος να κρατήσουμε παίκτες από το ρόστερ και να χτίσουμε την ομάδα με κάποιες προσθήκες, με ορθολογικό ρόστερ, όχι αυτό που βρήκα πέρυσι, ένα ρόστερ πλήρες. Κακά τα ψέμματα, η φετινή χρονιά δεν θα έχει σχέση με τις προηγούμενες, οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί. Αισθάνομαι τον εαυτό μου υπεύθυνο γι’αυτό. Πρέπει να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας, στόχος επίσης να εμπιστευτούμε κάποιους νέους παίκτες, κανείς δεν είπε ότι είναι έτοιμοι, άλλα κάποια δείξανε ότι είναι εδώ. Επίσης στόχος είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε δυνατή δουλειά, σας διαβεβαιώνω πως είτε μιλώντας με παίκτες στην Ελλάδα είτε με Έλληνες που παίζουν έξω, το όνομα του Άρη κάνει θραύση. Η οργάνωση του Άρη θεωρώ και πιστεύω ότι έχει δρόμο, πρέπει η ομάδα να χτίσει πάνω στις επιτυχίες των τελευταίων δυο χρόνων, η ομάδα χρειάζεται το δικό της τεχνικό τιμ και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε προπονητή. Η ομάδα φέτος θα έχει ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας, θα είμαι εγώ ο υπεύθυνος αλλά και κατά διαστήματα ο προπονητής με το τεχνικό επιτελείο.

Κάναμε δυο ανανεώσεις πρόσφατα (σ.σ. Κουέστα - Ματίγια), είναι παιδιά που άξιζαν, απόδειξαν ότι γουστάρουν να φοράνε τη φανέλα του Άρη. Έχω μιλήσει με πολλούς παίκτες, όποιος κοιτάζει μόνο το οικονομικό και όχι όλο το πρότζεκτ, από εμένα ακυρώνεται. Να γουστάρουν να έρχονται εδώ, να παίζουν γι’αυτό το κόσμο. Η ομάδα δημιουργεί υπεραξίες, το είδαμε σε αρκετούς παίκτες. Έγινε σωστή δουλειά φέτος, θα γίνει ακόμα καλύτερη. Κάνουμε σωστές κινήσεις και όχι κινήσεις πανικού γιατί κάναμε προεργασία.

Πιστεύω ότι ο Άρης έχει τον χρόνο, την ικανότητα και τα στελέχη για να φέρουμε παίκτες που ταιριάζουν στην φιλοσοφία της ομάδας. Όσο θα βρίσκομαι εγώ υπεύθυνος στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, έχω υποσχεθεί στον πρόεδρο πως λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν, δεν θα ξαναγίνουν. Να φέρουμε παίκτες που γουστάρουν να παίξουν εδώ. Πολύ σύντομα θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις κάποιων παικτών, αλλά λόγω του ban που είχαμε, γιατί σήμερα άνοιξε το σύστημα, είμαστε πλέον σε θέση να υπογράφουμε συμβόλαια.

Στη προετοιμασία στόχος είναι να έχουμε το βασικό κορμό και τους παίκτες που θα πλαισιώσουν την ομάδα. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με παίκτες και έχουμε καταλήξει στις επιλογές μας, εμείς τους ψάχνουμε με συγκεκριμένο πλάνο γιατί ξέρουμε τι θέλουμε. Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν, να είμαστε όλοι υγιείς γιατί με βάση όλα όσα έγιναν, η υγεία ήταν και τώρα έγινε κυριολεκτικά πάνω από όλα».

Στη συνέχεια σημείωσε: «Ποδόσφαιρο χωρίς κριτική δεν υπάρχει. Είτε την αποδέχεσαι είτε όχι. Εγώ κλείνω τα αυτιά μου και έχω ανοικτά τα μάτια μου στο ποδόσφαιρο. Δεν με ενδιαφέρει, όταν είσαι σίγουρος για την δουλειά σου, είτε θα πετύχει είτε όχι. Οπότε δεν δίνω βάση σε αυτά τα πράγματα. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν μιλήσει κάποιοι που κατέστρεψαν τον Άρη και έδιναν συμβουλές για εμένα, αν είναι να τους μοιάσω καλύτερα να μην γίνω ποτέ ποδοσφαιρικός διευθυντής.

Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου σαν επαγγελματίας πρώτα και δεύτερον, σαν ένας άνθρωπος που πονάει τον Άρη. Όσο θα είμαι στην ομάδα, γιατί είμαι εδώ γιατί με πιστεύει ο πρόεδρος και ο κόσμος, όταν δεν θα με πιστεύει ο πρόεδρος και ο κόσμος, έτσι... είναι το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες κάθε χρόνο αλλάζουν... Χαίρομαι που συνεχίζω στον Άρη γιατί ειδικά στην Ελλάδα ο τεχνικός διευθυντής έχει ημερομηνία λήξεως. Θέλω να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα αλλά αυτό θέλω να το αποδείξω με πράξεις».

Σχετικά με τις μεταγραφές: «Εγιναν δυο ανανεώσεις πρόσφατα όπως είπα, σήμερα αναμένεται να είναι εδώ ο Σάκιτς για να περάσει τα ιατρικά τεστ, υπάρχουν και άλλοι παίκτες αλλά δεν θέλουμε να πούμε ακόμα τα ονόματά τους. Να σας πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Ο Άρης, είναι ένα σοβαρό σωματείο και πρέπει να ανακοινώνει τους παίκτες έτσι όπως τους αρμόζει. Και νομίζω ότι φέτος αξίζουν λίγο καλύτερη ανακοίνωση αυτή οι ποδοσφαιριστές, οπότε ας μου επιτρέψετέ να μην αποκαλύψω κάποιο όνομα. Πρώτα οι υπογραφές. Και όπως σας είπα, πριν λίγο άνοιξε το σύστημα TMS.

Λίγες ημέρες ακόμα υπομονή και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος από αυτό που θα δει. Αυτό που ήταν πέρυσι το αδύνατο σημείο της ομάδας, ήταν το πολύ μεγάλο ρόστερ και κακό ορθολογικά. Δεν είχε καμία βάση το ρόστερ. Ήμασταν πολύ δυνατοί επιθετικά με τρία άτομα σε κάθε θέση και δεν είχαμε λύσεις σε διάφορες άλλες θέσεις. Αυτό τελειώνει. Εμείς δουλεύουμε με ευρωπαϊκά πρότυπα και άμα μου πείτε 18 ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα χωρίς να κοιτάξετε το κινητό σας, θα σας παραδεχτώ.

Όλοι ξέρετε τους 14-15. Ο Άρης, το πλάνο που έχουμε, είναι να είναι μια 24άδα μαζί με τους πιτσιρικάδες που τους λέω εγώ, γιατί έτσι θα δώσεις και το κίνητρο σε όλους να διεκδικήσουν μια θέση. Αμα έχεις 28-30 άτομα, καταλαβαίνεται πως οι μισοί ξέρουν πως δεν έχουν πιθανότητες. Οπότε θεωρούμε πως καλύτερα να έχουμε πιο μικρό ρόστερ αλλά ορθολογικά, παρά ένα τεράστιο που θα μας επιβαρύνει οικονομικά αλλά και να μην παίξουν ποτέ κάποια παιδιά. Ο Ντουάρτε μόλις έκανε την επέμβαση και είναι σε αποθεραπεία. Είναι πολύ δύσκολη η περίπτωση του, με τον Σούντγκρεν προσπαθούμε να βρούμε λύση για να ολοκληρωθεί η συνεργασία μας, είναι και κάποια πράγματα για εμένα, που ενδεχομένως δεν ήθελα να τοποθετηθώ την περασμένη χρονιά γιατί δεν είχαμε και την δυνατότητα των αλλαγών.

Με τους περισσότερους συνεργαστήκαμε άψογα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αλλά από την άλλη, είναι επαγγελματίες, είμαστε επαγγελματίες και εφόσον δούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουν να παίζουν για την ομάδα, θα πρέπει να βρούμε μια σωστή λύση για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, θα κινηθούμε για τον Σούντγκρεν και η υπόθεση του Ντουάρτε είναι λίγο διαφορετική γιατί το παιδί εκεί που πήγε να κάνει ένα ξεκίνημα να παίξει ξανά, τραυματίστηκε και δεν είναι μια εύκολη κατάσταση».

Για τις ανανεώσεις των Γκάμα, Σόουζα και αν υπάρχουν εξελίξεις: «Είμαστε σε καθημερινή επαφή με όλο το επιτελείο, ξέρουμε τι θέλουμε. Οπότε μπορεί και ναι, μπορεί και όχι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ