• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τσιάρας για αγρότες: Ανοιχτό κάλεσμα για διάλογο - Τι είπε για τη συνάντηση με βουλευτές της ΝΔΠώς ο Τραμπ μπορεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία Netflix-Warner Bros.Μεγάλη φωτιά σε αγορά στην Αγία Πετρούπολη: Τουλάχιστον ένας νεκρός - Οι πρώτες εικόνεςΗ υπόθεση του «Δότη 7069»: Πώς οι έλεγχοι δεν έπιασαν τον δωρητή σπέρματος με το «γονίδιο του καρκίνου»
δημοφιλές τώρα: Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026 – Η κρίσιμη επιλογή του...
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   13.02.2019 19:47
Newsroom
Newsroom

Κύπελλο Ελλάδας: Ο εφτάχυψος ΠΑΟΚ στον τελικό 20 χρόνια μετά

Ο σπουδαίος ΠΑΟΚ νίκησε την Κύμη με 72-61 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά μετά το 1999!

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο

Υστερα από 20 ολόκληρα χρόνια ο μπασκετικός ΠΑΟΚ επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα, παρά τις απώλειες παικτών μεσούσης της περιόδου, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (13/2, 17:00) στο Ηράκλειο απέναντι στον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε τελικό Κυπέλλου ήταν το 1999, όταν και επικράτησε της ΑΕΚ στον τελικό της Λαμίας με 71-54.

Η Κύμη περιορίστηκε στην πρώτη παρουσία στα ημιτελικά του θεσμού, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον καλύτερο ΠΑΟΚ που πήρε προβάδισμα από το ξεκίνημα και εύκολα - δύσκολα το διατήρησε μέχρι το φινάλε, νικώντας με 72-61.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 30-44, 46-58, 61-72

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά μέχρι στιγμής επτά συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει τρία τρόπαια (1984, 1995 και 1999).  Στο Αλεξάνδρειο, το 1982, καταγράφηκε η πρώτη ιστορική συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε τελικό, αλλά ηττήθηκε με 65-63 από τον Παναθηναϊκό.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1984, επέστρεψε στον καταληκτικό αγώνα, νίκησε τον συμπολίτη Άρη, με 74-70, μέσα στο Αλεξάνδρειο και αναδείχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κύμη
  • κύπελλο μπάσκετ
  • ΠΑΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr