Μαρία Σάκκαρη - Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο έρωτας για το τένις τους φέρνει πιο κοντά

Ο Στέφανος και η Μαρία είναι ένα φαινόµενο του παγκόσµιου αθλητισµού και µια µεγάλη έκπληξη για τον επαγγελµατικό ελληνικό αθλητισµό

Ενηλικιώνονται μέσα στα κορτ, µαθαίνουν τένις τους Ελληνες και κερδίζουν σε τηλεθέαση ακόµα και τις βραδιές των εκλογών. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη µέρα µε τη µέρα ανεβαίνουν τα σκαλιά της επιτυχίας, γνωρίζουν την αποθέωση και δοξάζουν την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης.

Τα δύο «µωρά» του ελληνικού τένις έχουν τόσα κοινά λες και ήταν γραφτό από τη µοίρα για να ενώσουν τις δυνάµεις τους και να γίνουν το πιο δυνατό και περισσότερο επιτυχηµένο ζευγάρι που έχει αναδείξει ποτέ ο ελληνικός αθλητισµός.

Δύο αθλητές πραγµατικοί λέοντες στα κορτ και στο ζώδιο. Ο Στέφανος έχει γενέθλια στις 10 Αυγούστου και η Μαρία στις 25 Ιουλίου. Πολέµιοι της ήττας, γενναιόδωροι νικητές, ευάλωτοι στον πόνο. Ωριµάζουν και µεγαλώνουν µπροστά από τις κάµερες. Ερωτεύονται, δηµιουργούν και ταξιδεύουν. Νιώθουν τη µοναξιά των πολλών, επικοινωνούν µέσω Twitter και Instagram. Απολαµβάνουν τη δηµοσιότητα και τα τεράστια έσοδα από τα έπαθλα, αλλά πνίγουν τον αυθορµητισµό και τα «θέλω» στους αυστηρούς κανόνες του επαγγελµατισµού. Βρίσκουν τον τρόπο να γίνονται τα παιδιά κάθε ελληνικής οικογένειας, οι φίλοι της «διπλανής πόρτας».

Ο Στέφανος και η Μαρία είναι ένα φαινόµενο του παγκόσµιου αθλητισµού και µια µεγάλη έκπληξη για τον επαγγελµατικό ελληνικό αθλητισµό. Παιδιά µιας γενιάς που µεγάλωσαν στην πίεση της κρίσης, µέσα από δύο αθλητικές οικογένειες µε παράδοση στο τένις και ακραίες θυσίες µέχρι να αρχίσουν να απολαµβάνουν τους πρώτους καρπούς της επιτυχίας. ∆εν εφησυχάζουν. ∆εν βάζουν όρια και δεν έχουν όρια. Ροµαντικές ψυχές, ανθεκτικοί στην πίεση, εκδικητικοί µε την ήττα, δοτικοί µε τον φίλο, ευάλωτοι στο συναίσθηµα.

Η κοινή µοίρα στο τένις τούς έφερε αγκαλιά στο Hopman Cup, στο Περθ της Αυστραλίας. Οι εντυπωσιακές εµφανίσεις στις δεξιώσεις που δόθηκαν προς τιµήν τους στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη αλλά και οι τρυφερές στιγµές στον ζωολογικό κήπο µαζί µε τα κοάλα τούς έφεραν πιο κοντά. «Τι αξέχαστη νύχτα» είχε γράψει στο Twitter o Τσιτσιπάς, ποστάροντας µια φωτογραφία µαζί µε τη Σάκκαρη.

Η αλληλοϋποστήριξη πριν από κάθε µάχη ήταν πλέον διάχυτη -όπως και το δέσιµο µεταξύ τους- και µέσω των social media, ενώ η κοινή τους παρουσία στα κορυφαία τουρνουά, όπως εκείνα στη Μαδρίτη, στη Ρώµη και στο Παρίσι, τους έκανε σχεδόν «αυτοκόλλητους», δίνοντας τροφή σε υποθέσεις πως πλέον δεν είναι ζευγάρι µόνο εντός των κορτ αλλά και στην προσωπική τους ζωή. Ο αµοιβαίος θαυµασµός, τα υπονοούµενα και ένα διάχυτο φλερτ µέσα από µηνύµατα θαυµασµού και «µυστικά που θα αποκαλυφθούν στο µέλλον» ποτίζουν τη φαντασία και την εικόνα µιας ωραίας και αναµενόµενης εξέλιξης δύο εφήβων µέσα από τα χρόνια της «εξαήµερης» εκδροµής.

1_instagram.jpg

Ερωτικά μηνύματα

Τα δύο προσωπικά µηνύµατα του Τσιτσιπά στο Twitter στις 27 Μαρτίου ήταν και το ξεκίνηµα µιας σειράς µηνυµάτων, µε τα οποία ο 20χρονος σούπερ σταρ ένιωσε την ανάγκη να µοιραστεί µε τα εκατοµµύρια των θαυµαστών του τις προσωπικές στιγµές. «Αν η καρδιά µπορούσε να σκεφτεί, θα σταµατούσε» έγραψε αρχικά εκείνη την ηµέρα. Λίγες ώρες αργότερα επανήλθε: «Ευτυχία είναι να κοιµάσαι στην πιο όµορφη αγκαλιά του κόσµου και να ξυπνάς µε τα πιο γλυκά φιλιά, ξέροντας ότι εκεί ανήκεις». ∆ύο ηµέρες αργότερα έγραψε: «Για µερικούς ανθρώπους δεν περιµένεις να βρεις χρόνο. Φτιάχνεις χρόνο» και ακόµα: «Η ψυχή που µπορεί να µιλήσει µε τα µάτια µπορεί και να φιλήσει µε το βλέµµα».

«Τα πιο όμορφα μάτια»

Γενικά ο Τσιτσιπάς φαίνεται πως έχει αναστατωθεί «µε ένα βλέµµα που τον απογειώνει» και πολλές φορές αισθάνεται την ανάγκη να το επικοινωνήσει εκπέµποντας εκλάµψεις ενός ερωτευµένου νέου. Μάλιστα σε βίντεο, όπου βρίσκεται µαζί µε την όµορφη Μαρία µέσα σε ένα πολυτελές βαν από το ξενοδοχείο στο αεροδρόµιο της Ρώµης για να πάρουν την πτήση προς το Παρίσι, αναφέρει: «Τα πιο όµορφα µάτια δεν τα κρίνεις µόνο από το χρώµα τους, αλλά από τη ζηµιά που προκαλούν όταν σε κοιτούν». Το ίδιο έγραψε και στο Twitter και µάλιστα πολλοί φίλοι του διάσηµου τενίστα κάτω από το µήνυµα παρουσίασαν φωτογραφίες της Μαρίας Σάκκαρη ρωτώντας τον ευθέως: «Μάτια όπως αυτά;».

Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ, αλλά λίγο αργότερα ο Στέφανος επανήλθε στο Twitter µε το «Το ορυχείο-θησαυρός θα αποκαλυφθεί σύντοµα» και τη Μαρία ν’ απαντάει: «Το µυστικό µου έχει αποκαλυφθεί». Ηταν η συνέχεια αρχικής ανάρτησης από τις 22 Μαΐου, στην οποία είχε γράψει: «Η ιστορία αποκαλύφθηκε». Η επιβεβαίωση όµως ήρθε από την απάντηση του Στέφανου στη δηµοσιογράφο του sdna, Βίκυ Γεωργάτου, που ευθέως τον ρώτησε εάν υπάρχει σχέση µε τη Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς απάντησε µε αινιγµατικό και συνάµα… εµφατικό τρόπο: «Τι να πω; Είµαι ευχαριστηµένος, είµαι χαρούµενος και όλα είναι καλά. Πιστεύω και αυτή το ίδιο!». Πάντως, η Μαρία Σάκκαρη έχει παραδεχθεί πως «τον θαυµάζω. Ανατριχιάζω κάθε φορά που µιλάω για εκείνον».

20506364.jpg

Όνειρο το Ολυμπιακό Μετάλλιο

Οπως και να ’χει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν αρχίσει να κάνουν πολλά όνειρα και πολλά σχέδια µαζί στον αγωνιστικό τοµέα και αυτό δεν αποτελεί µυστικό. Αµφότεροι θέλουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο µε στόχο µια µεγάλη διάκριση και αυτή δεν είναι άλλη από την κατάκτηση ενός µεταλλίου στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Αλλωστε, για κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα το Ολυµπιακό µετάλλιο είναι σηµείο αναφοράς για την προσωπική τους καριέρα και οι δύο σπουδαίοι τενίστες θα έκαναν το παν για να τα καταφέρουν.

Ονειρό τους είναι επίσης να βοηθήσουν την Ελλάδα να µπει στον χάρτη του παγκοσµίου τένις και να ανοίξουν δρόµους για τις επόµενες γενιές και οι σπουδαίες διοργανώσεις που σχεδιάζονται να γίνουν σύντοµα στη χώρα θα αποτελέσουν την αρχή για µια νέα εποχή στο άθληµα.

49028224_1079827222199644_380677292340281344_o.jpg

Ο Σωκράτης, ο Ξενοφάνης και ο Ιούλιος Καίσαρας στα social media του Στέφανου

Ένα ακόμα µεγάλο και εν µέρει «ανεξερεύνητο» κεφάλαιο στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά είναι η ανάγκη του να εκφραστεί από τα social media µέσα από διάφορα γνωµικά των αρχαίων φιλοσόφων, ενώ σηµείο αναφοράς αποτελεί και το µήνυµα «προσευχηθείτε για την Ελλάδα» («Pray for Greece») που έγραψε στην κάµερα µετά τη νίκη επί του Τζόκοβιτς στις 8 Αυγούστου στο Τορόντο του Καναδά, στέλνοντας παγκόσµιο µήνυµα συµπαράστασης για τα θύµατα της πυρκαγιάς στο Μάτι. Oλες οι αναρτήσεις των γνωµικών έχουν γίνει ύστερα από µεγάλες νίκες:

  1. «Εις οιωνός άριστος, αµύνεσθαι περί πάτρης» (ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’ αγωνιζόµαστε για την πατρίδα) είχε γράψει στις 15 Ιανουαρίου µετά τη νίκη του επί του Τροΐτσκι και την είσοδό του στους «16» του Οπεν στην Αυστραλία. Πρόκειται για φράση της Ιλιάδας, που αποδίδεται στον Εκτορα ως απάντηση στον Πολυδάµα.
  2. Δύο ηµέρες αργότερα, µετά τη νίκη επί του Μπασιλασβίλι, επανήλθε µε το «Υπεροχής επιθυµεί η νεότης, η δε νίκη υπεροχή τις» από τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη, που σηµαίνει «Οι νέοι θέλουν να υπερέχουν και η νίκη είναι µια περίπτωση υπεροχής».
  3. Μετά την ιστορική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στο Οπεν της Αυστραλίας στις 21 Ιανουαρίου είχε γράψει φράση του Σωκράτη: «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίµων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει» (Η παιδεία, όπως η εύφορη γη, φέρνει πάντα κάτι καλό).
  4. «Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται» έγραψε µετά την ιστορική πρόκριση στα ηµιτελικά του τουρνουά της Αυστραλίας. Η φράση ανήκει στον Ρωµαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα και σηµαίνει (από τη φύση του ο άνθρωπος αυτό που θέλει, αυτό νοµίζει).
  5. Στις 17 Απριλίου, µετά τη νίκη του επί του Κουκούσκιν και την πρόκρισή του στους «16» του Μόντε Κάρλο έγραψε φράση του Πλούταρχου: «Ψυχής γαρ όργανο το σώµα» (Το σώµα είναι κοµµάτι της ψυχής).
  6. Μετά τους τρεις αγώνες του στο Ρολάν Γκαρός δηµοσίευσε ισάριθµα γνωµικά. Μετά τη νίκη επί του Μάρτερερ έγραψε φράση του Μάρκου Αυρήλιου «Μη ως µύρια µέλλων έτη ζην. Το χρεών επήρτηται. Εως ζης, έως έξεστιν, αγαθός γενού» (Μη φέρεσαι σαν να πρόκειται να ζήσεις εκατοµµύρια χρόνια. Το µοιραίο κρέµεται πάνω σου. Οσο ζεις, όσο είναι ακόµα δυνατόν, γίνε καλός).
  7. Την πρόκριση του στον Γ’ γύρο την πανηγύρισε µε τη φράση «Γη και ύδωρ πάντα έσθ’ όσα γίνονται ηδέ φύονται» του Ξενοφάνη (που σηµαίνει «Χώµα και νερό είναι όλα όσα γεννιούνται και φυτρώνουν»).
  8. Μετά την πρόκρισή του στους «16» έγραψε φράση του Θαλή του Μιλήσιου: «Τι τάχιστον; Nους, διά παντός γαρ τρέχει» (Ο νους είναι το ταχύτερο από όλα, διότι τρέχει διαπερνώντας τα πάντα).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ