
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ξηλώνει τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Ο Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε την παραίτηση του Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ για το ρατσιστικό παραλήρημα που δυσφήμισε τη Βουλγαρία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το ρατσιστικό ξέσπασμα των Βούλγαρων οπαδών σε βάρος των Άγγλων ποδοσφαιριστών στην ήττα της εθνικής τους ομάδας με 0-6 από τα «τρία λιοντάρια» στη Σόφια, αλλά και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, προκάλεσαν καταιγισμό αντιδράσεων.
Το θέμα απέκτησε και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς έπειτα από όσα έγιναν, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, εξοργισμένος, απαιτεί την παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ.
Ο υπουργός Αθλητισμού, Κράσεν Κράλεφ, ενημέρωσε πως η κυβέρνηση διέκοψε τους δεσμούς και την χρηματοδότηση προς την Ομοσπονδία. «Λίγο καιρό πριν ο πρωθυπουργός με είχε καλέσει εσπευσμένα στο γραφείο του. Ξέρετε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη του βουλγαρικού ποδοσφαίρου.
Ύστερα όμως από τα γεγονότα στο ματς με την Αγγλία και έχοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο, ο πρωθυπουργός με διέταξε να κόψω κάθε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παγώνοντας ακόμα και τις επιχορηγήσεις, μέχρι να υποβάλλει την παραίτησή του ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ», δήλωσε στην ιστοσελίδα Sportal.bg, o υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Κράσεν Κάλεφ.
Φωτιά στον Ασπρόπυργο, με τραυματίες και διασωληνωμένους: Ανησυχία για δεξαμενή προπανίου - Εικόνες καταστροφής
«Από στρώμα ξεκίνησε η φωτιά στο Σισμανόγλειο»: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη - Συνελήφθη 74χρονος ασθενής
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: 90 αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και «βροχή» από πυραύλους σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Κατάρ
Αστυνομικός έβγαλε 1,2 εκατ. δολάρια σε έναν χρόνο χωρίς να δουλέψει ούτε μέρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr



