Ο Γιάννης Αλαφούζος (eurokinissi)

Δίκη για τα στημένα: Αποστάσεις και «δεν θυμάμαι» από τον Γιάννη Αλαφούζο

Τελευταία Ενημέρωση
Με τη φράση «δεν θυμάμαι» να είναι η πιο συνηθισμένη στην κατάθεσή του, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έριξε φως στην υπόθεση των «στημένων».

Αποστάσεις από  όσα συνέβησαν στο παρελθόν, αλλά και από τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, επιχείρησε να κρατήσει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, στη διάρκειά της κατάθεσής του ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη για τα «στημένα».

Ο κ. Αλαφούζος απέφυγε να μιλήσει για όσα είχε καταγγείλει στο παρελθόν, στις περισσότερες ερωτήσεις απάντησε «δεν θυμάμαι», με πιο χαρακτηριστική τη φράση «Εχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί».

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, ο Γιάννης Αλαφούζος διατήρησε την ίδια στάση σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του, δείγμα του ότι δεν θέλει να εμπλακεί στα ζητήματα που έχουν προκύψει, μάλλον στην προσπάθειά του να διατηρήσει τις ισορροπίες. Μάλιστα, αφού πρώτα είπε πως «οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό γίνονταν διεθνείς», στη συνέχεια υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός έκανε πάντα τη μεγαλύτερη επένδυση σε ποδοσφαιριστές και κατέληξε με τη φράση πως «ο Ολυμπιακός είναι πλέον σε δυσμένεια, τώρα τα ίδια συμβαίνουν από άλλη ομάδα».

Αναλυτικά η κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου στη δίκη με κατηγορούμενους τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλους 27:

Πρόεδρος: Από πότε γίνονται αυτά;

Αλαφούζος: Από τότε που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό. Έβλεπα παράλογα πράγματα μέχρι και πριν από ένα χρόνο. Έκανα πολλές καταγγελίες με συγκεκριμένα γεγονότα, διαιτησίες, που τα έβλεπα παράλογα. Δεν έχω δυνατότητα να ερευνήσω νομικά τις υποθέσεις όμως. Και στην ΕΠΟ είχα πάει, και στην UEFA, είχα κάνει καταγγελίες συστηματικά. Ποτέ δεν έγινε τίποτα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν έγινε τίποτα;

Αλαφούζος: Έπρεπε οι ελληνικές Αρχές να λειτουργήσουν πρώτα. Είναι ενδείξεις για μένα, δεν είναι αποδείξεις. Υπήρχαν αγώνες που μου έκαναν πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση.

Οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό γίνονταν διεθνείς

Για τον αγώνα τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης κι Ολυμπιακό τόνισε: «Δεν νομίζω ότι γνωρίζω τον Γιάχο, μπορεί να τον είχα δει στο γήπεδο. Ήταν ένας από τους διαιτητές που σφύριζαν πολλά παιχνίδια. Οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό έπαιζαν πολύ συχνά και γίνονταν διεθνείς, ενώ από όποιον είχε παράπονα ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε. Αυτή την εντύπωση έχω. Μία, δύο περιπτώσεις ήταν ακραίες. Θεωρούσα ότι ορισμένες ενέργειες ήταν εσκεμμένες, αλλά σαν μάρτυρας δεν μπορώ να το πω…

Εκτός από το ότι είδα κάτι που το θεώρησα υπερβολικό από την τηλεόραση, δεν έχω δυνατότητα να σας πω κάτι άλλο. Χέρι είχε κάνει και ο Μαραντόνα. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση, πρωτοφανής και γι’ αυτό τη θυμάμαι… Είμαι σίγουρος ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Όσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Τα 10 χρόνια πριν από την καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε 4 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός, μετά από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως. Αν δείτε ιστορία μετά από το '93 και πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία».

«Τρόμος ο Καλογερόπουλος, φόβος ο Μάνταλος»

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Το όνομα του Καλογερόπουλου μας προκαλούσε τρόμο, του Μάνταλου φόβο.

Για τον Σπάθα και τα «ανθρώπινα λάθη»: «Σαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, βλέπαμε να μη μας δίνονται φάουλ, πέναλτι. Με τους ξένους διαιτητές έχουμε πιο πολλά πέναλτι απ' ότι είχε πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι υπήρχε πρόθεση. Αν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου το καταλαβαίνεις. Σε κραυγαλέες περιπτώσεις. Όπως υπάρχουν περιπτώσεις του κύριου Σπάθα με την Ξάνθη. Ήταν μια απίστευτη πρόκληση εις βάρος του Παναθηναϊκού, υπήρχε πρόθεση, δεν μπορώ να εξηγήσω πως αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεφαν περιουσίες. Αν κάποιος την κλέψει, καταστρέφει και την επιχείρηση. Εμείς ξέρετε ως ιδιοκτήτες, πρέπει να πληρώσουμε τα πάντα, αν πτωχεύσει μια εταιρεία πρέπει να πτωχεύσει κι ο ιδιοκτήτης, δεν είναι απλά τα πράγματα. Εγώ δεν είδα τον κύριο Σπάθα να χρηματίζεται, είμαι βέβαιος όμως ότι δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Περιμένω από τις Αρχές να το κάνουν.

Για τον αγώνα Βέροια - Ολυμπιακός: Διάβασα πολλά πράγματα, ούτε τον είδα, ούτε θυμάμαι κάτι. Ο Μάνταλος μου προκαλεί έντονα αρνητικά συναισθήματα, δεν θυμάμαι κάποιον διαιτητή να έχει ευνοήσει τον Παναθηναϊκό. Για τον κ. Κωσταντινέα δεν έχω ιδία αντίληψη για τα όσα είχαν γίνει. Δεν είχα ποτέ ανακατευτεί στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ΕΠΟ. Μου φερθήκαν με ευγένεια όποτε πήγε, και ο κ. Σαρρής ευγενέστατος αλλά δεν είχα ποτέ προσβάσεις και επαφές.

Ο Γκαγκάτσης έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο. Ο Γραμμένος είχε και έχει απ’ ότι ξέρω καλό όνομα, πολύ σοβαρός δικηγόρος. Αν είναι σε θέση ο πρόεδρος της ΕΠΟ να ελέγξει αυτό το τέρας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άλλο θέμα. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο για τον Βασάρα. Δεν έχω ιδία αντίληψη ότι είχε κάνει κάτι.

Για τον Χριστόφορο Ζωγράφο: Είχε δεχθεί μια επίθεση, μου είχε κάνει εντύπωση αυτό το επεισόδιο. Δεν είχε διαιτητεύσει αγώνα του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό δεν θυμάμαι. Το να επισκεφτεί κάποιος έναν που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο Μαρινάκης μπορούσε να το κάνει για να έχει καλές σχέσεις σε μελλοντικά παιχνίδια, φήμες και πληροφορίες υπάρχουν πάρα πολλές, αποδείξεις όμως…

Όταν πριν από 2 χρόνια άλλαξαν οι καταστάσεις, αποφάσισα να φύγω γιατί είχαμε κάνει αποκαλύψεις, οι Αρχές δεν ήταν σε θέση να διαλευκάνουν κι εγώ πως θα αντιμετωπίζω τον κάθε άνθρωπο που με αθέμιτα μέσα θα αποφασίζει να ελέγχει το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ενδείξεις αλλά πολύ δύσκολα υπάρχουν αποδείξεις. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν τιμωρίες μόνο με ενδείξεις.

Φέτος με ξένους διαιτητές και VAR το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός είχε δυσμενή αντιμετώπιση από διαιτησία και όταν ο Ολυμπιακός υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν σε δυσμένεια. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να προσδιορίσω από πού ξεκινάει όμως... Δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα σαν πολίτες και να πούμε ποιος είναι ο δράστης.

Για τον Σταμάτη Βελλή: Ήξερα τον τότε ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, νομίζω ότι ήταν έντιμος άνθρωπος. Δεν εντάχθηκε σε κάποιο στρατόπεδο και υπέστη απίστευτη ταλαιπωρία, υποβιβάστηκε και εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο.

Για την Ξάνθη: Μία ομάδα που έχει πολλούς δανεικούς επιτρέπεται αυτό, αλλά επηρεάζει τη σχέση της με την ομάδα που εξαρτάται, δεν είχα ποτέ στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός είχε εξαγοράσει ομάδα. Η Ξάνθη έβλεπα ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τον Ολυμπιακό, όπως το έβλεπα εγώ, τώρα η Ξάνθη κατηγορείται ότι εξαγοράστηκε από ΠΑΟΚ. Δεν είχα κανένα στοιχείο ότι είχε εξαγοραστεί άμεσα ή έμμεσα από Ολυμπιακό ή κάποιον άλλο.

«Τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα»

Εισαγγελέας: Στα υπομνήματα κάνετε παρατηρήσεις αλλά τώρα λέτε ότι δεν θυμάστε, ότι είναι μόνο ενδείξεις.

Αλαφούζος: Κάναμε συγκεκριμένες καταγγελίες που θέλαμε να ερευνηθούν. Εχω απογοητευτεί από τη δυνατότητα ελληνικής πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο.

Εισαγγελέας: Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε;

Αλαφούζος: Ναι, τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει το ποδόσφαιρο, δεν φταίμε εμείς, οι παράγοντες εννοώ.

Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τίποτα, αν μου τα θυμίσετε θα σας τα πω. Υπήρχε μια συνολική τεράστια δυσλειτουργία εις βάρος του ποδοσφαίρου.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα ήταν ότι δεν κοινοποιούνται οι διαδικασίες βαθμολογήσεις διαιτητών, δεν έχω ιδέα τι βαθμούς τους βάζουν. Είναι μυστικό, ακούγονται φήμες και εκτιμάμε βαθμολογία από μέγεθος της ποινής. Έχω ακούσει για πολλές διαιτησίες με καλές βαθμολογίες αν και οι διαιτησίες ήταν κακές. Ούτε ειδικός, ούτε επαγγελματίας του ποδοσφαίρου είμαι.

Δεν γνωρίζω αν ο Αστέρας Τρίπολης έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, δεν ξέρω, ξέρω ότι ο Μποροβήλος ήταν διαιτητής σε έναν αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Τώρα αν έφτασε σε σημείο να διωχθεί δεν το θυμάμαι, δεν θα το απέκλεια. Είδα το αποτέλεσμα του δόλου, αν είχα στοιχεία για το δόλο θα τα είχα καταθέσει.

Εισαγγελέας: Πώς χαρακτηρίζετε τις ενέργειες τους αμελείς;

Αλαφούζος: Όταν εκφράζει από μια συνολική εικόνα που είχα, εκφράζει μια άποψη. Αποδείξεις δεν είχα, ενδείξεις είχα. Ο δόλος ήταν μια από τις πιθανές εξηγήσεις. Δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται μέσα στην ΕΠΟ. Νομίζω ότι δεν ασχολείται με έλεγχο ή ΕΠΟ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ελεγκτικοι μηχανισμοί, νομίζω ότι δεν υπάρχουν. Τώρα αν το κάνει από δόλο ή έλλειψη ικανότητας, δεν μπορώ να σας το απαντήσω. Οι ΕΠΣ είναι από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Για την κατάθεση Φύσσα για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Θυμάμαι την περίπτωση. Είχα πάει να κάνω μια κατάθεση και είχα αναφερθεί και του είπα ότι ο Τάκης Φύσσας άκουσε αυτά τα πράγματα, δεν έκανα εγώ την καταγγελία και κατέθεσε ο Φύσσας απευθείας. Δεν θυμάμαι ποιοι παίκτες ήταν αυτοί, προφανώς σημαντικοί. Δεν ξέρω αν έπαιξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει περάσει πολύ χρόνος, θυμάμαι τον απόηχο αυτής της υπόθεσης, όχι τις λεπτομέρειες. Δεν θυμάμαι τους παίκτες, αν με ρωτήσετε ποιοι παίκτες έπαιζαν, δεν θυμάμαι κανέναν παίκτη του Ατρόμητου εκείνη την περίοδο.

Ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Μαρινάκη και παρέμβαση της έδρας

Ο Ολυμπιακός είχε συστηματικά τους ακριβότερους παίκτες του πρωταθλήματος που σημαίνει ότι είχε μια ποιότητα.

Για τον Ζωγράφο: Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για κάποιον που τραυματίστηκε από ποδόσφαιρο. Δεν έτυχε να αισθανθώ την ανάγκη να πάω να επισκεφτώ κάποιον. Δεν θυμόμουν καν ότι ηταν αρχιδιαιτητής στη β’ Εθνική, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο για Ζωγράφο.

Για τη διαιτησία του Γιάχου στον τελικό Ολυμπιακού - Αστέρα και το πέναλτι που δεν έδωσε στον Αστέρα: Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας διαιτητής μπορεί να μην έχει αντιληφθεί κάτι. Τα χρόνια αυτά που αναφερόμουν είχαμε πολύ κακή αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Για τον αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας δεν έχω να συνεισφέρω κάτι, το είπα και πριν.

Σε σχόλιο του δικηγόρου του Αμπάρκιολη ότι δεν έχει αποδείξεις αλλά πριν από χρόνια είχε κάνει καταγγελίες, ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε έξαλλος. «Αποδείξεις είναι ότι ο Γεραπρετρίτης είναι στην ΟΥΕΦΑ και απειλούμαστε με αποκλεισμό, αποδείξεις είναι ότι υπάρχει βία και δεν μαζεύεται, ότι έχουμε άθλιες διαιτησίες, έχουμε καταθέσει χιλιάδες πράγματα και οι μόνοι που δεν φταίνε είμαστε εμείς, Ο Κανελλόπουλος ήταν αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και κατηγορούμενος στο Koriopolis. Ενδεχομένως και η δικαιοσύνη να ενέχεται για να μην αποκαλύπτονται πράγματα».

Η παραπάνω τοποθέτησή του ανάγκασε την πρόεδρο να τον... συνετίσει: «Μέχρι τώρα ήσασταν επιφυλακτικός και λέγατε ότι είχατε ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Τώρα, έχετε καταγγελτικό χαρακτήρα» και τον επανέφερε στην τάξη.

«Εγω δεν δημιούργησα αυτή τη δίκη, έκανα συγκεκριμένες καταγγελίες και κάποιες αρχές...»

Τον Αμπάρκιολη δεν τον ξέρω προσωπικά. Έχω κακή αίσθηση μνήμης γι’ αυτόν δεν θυμάμαι κάποιο παιχνίδι.

Για τον διαιτητή Γιάχο, κατέθεσε: Δεν έχω να πω κάτι άλλο για τον Γιάχο. Εχω παράπονα από τον Γιάχο αλλά δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο, δεν γνωρίζω τι είχε δηλώσει ο Τριτσώνης για τη συγκεκριμένη φάση. Το παιχνίδι το έβλεπα σαν απλός φίλαθλος και απ’ ό,τι θυμάμαι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν αποχωρήσει πριν τελειώσει ο αγώνας. Δεν είμαι βέβαιος για τίποτα, σε ένα παιχνίδι δεν είναι μόνο ένας διαιτητής. Δεν μπορώ να το φανταστώ, αν έκλεισε τα μάτια του εκείνη τη στιγμή.

Δικηγόρος Γιάχου: Πώς ενώ είχατε καταγγείλει 13-14 διαιτητές, οι κατηγορούμενοι είναι μόνο έξι;

Αλαφούζος: Δεν μπορώ να γνωρίζω… Δεν μπορώ  να κρίνω αν είναι μεγάλη ή μικρή απόκλιση. Τα στοιχεία είναι αυτά που είναι.

Δεν είπα ποτέ ότι είμαι σίγουρος ότι το είδε το χέρι ο Γιάχος στον τελικό με τον Αστέρα και...

Και εγώ κι ο ΠΑΟ επιλέξαμε τη δημοσιοποίηση γεγονότων σαν άμυνα με πάρα πολύ κακές διαιτησίες σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έχουν επιλέξει τη βία κατά των διαιτητών. Πίεση για να διαιτητεύσει σωστά και να μην συνεχίζει να διαιτητεύει όπως έκανε εις βάρος του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη, έχω πεποίθηση γι’ αυτό.

Νομίζω ότι η παρούσα περίοδος είναι η καλύτερη περίοδος από πλευράς διαιτησίας. Υπάρχουν και ξένοι διαιτητές και καλοί διαιτητές και το Var. Η φετινή χρονιά καμία σχέση με άλλες χρονιές.

Για τον Ηλία Σπάθα και το ματς Ξάνθη - ΠΑΟ τη σεζόν 2013-14. «Θυμάμαι ότι σε αυτό το παιχνίδι, είχαμε έναν παίκτη τον Ατζαγκούν που ήταν λεπτοκαμωμένος και θυμάμαι ότι ένας παίκτης της Ξάνθης τον κλώτσησε και τον πέταξε δύο μέτρα. Ο Σπάθας δεν έδειξε ούτε κίτρινη, ούτε φάουλ. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν τόσο προκλητική αυτή η διαιτησία που τη θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι δεν αποδεικνύεται με κάποιο τρόπο.

Δικηγόρος Σπάθα: Ο αγώνας δεν είναι ύποπτος, η ΕΠΟ το λέει.

Αλαφούζος: Η Sportsradar δεν δείχνει τις αποφάσεις του διαιτητή αλλά τον στοιχηματισμό για τον συγκεκριμένο αγώνα. Όλα αυτά που είπα ότι μισούσε τον Παναθηναϊκό, ή ότι μπορούσε να είχε παίξει στοίχημα, είναι εικασίες. Όταν ένας παίκτης κλωτσάει και δεν το διακόπτει ούτε για φάουλ, κατά τη δική μου εκτίμηση δεν λάθος. Και σαν νέο έπαιζαν μπάλας, και έχω παρακολουθήσει μπάλα και ξέρω τους κανόνες και δεν είμαι τυφλός. Το είχα δει από την τηλεόραση. Σίγουρα τον ενημέρωσαν  οι βοηθοί, ήταν μια ακραία εικόνα που ένας παίκτης πετάγεται στον αέρα και δεν διακόπτεται το παιχνίδι. Είχα έννομο συμφέρον αφού κατά τη δική μου εκτίμηση, ο Παναθηναϊκός υπέστη διαιτησία. Κάπου ξεχειλίζει το ποτήρι γι’ αυτό έκανα τις καταγγελίες.

Ήταν η αρχική ένδειξη που είχα για την πρόθεση του διαιτητή να διευθύνει το παιχνίδι προς μία κατεύθυνση. Ο διαιτητής είχε κατεύθυνση να αδικήσει τον Παναθηναϊκό με ακραίο τρόπο και τη βεβαιότητα ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει. Είχα υπόνοιες ότι υπήρχε δόλος, πρόθεση. Γι’ αυτό το κατήγγειλα. Δυστυχώς οι αρχές δεν βρήκαν στοιχεία για να δέσουν περισσότερο αυτή την υπόθεση. Δεν έχω στοιχεία για τον Σπάθα που να τον συνδέει με δωροδοκία ή εκβίαση.

Με αυτά που είπα, προφανώς ο Σπάθας δεν ήταν με την αξία του διεθνής διαιτητής. Γι’ αυτό απέτυχε ως αρχιδιαιτητής ο Ντάλας, γιατί είπε ότι η βάση του στους πίνακες ήταν ο Σπαθας.

Ερώτηση Ηλία Σπάθα: Γνωρίζετε αν ο Ατζαγκούν ζήτησε ιατρική βοήθεια;

Αλαφούζος: Όχι δεν θυμάμαι.

Σπάθας: Δε πήρε πρώτες βοήθειες;

Αλαφούζος: Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Δεν τραυματίζονται όλοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχω βίντεο, ούτε μνήμη, μου είχαν κάνει όμως φοβερή εντύπωση. Είχα αρκετές γνώσεις για να καταλάβω την ακρότητα των αποφάσεων.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ