Νέα προειδοποίηση της Daimler για μείωση κερδών το 2019 λόγω Dieselgate
Βαρύ αποδεικνύεται το κόστος από το σκάνδαλο ντίζελ το οποίο ταλανίζει ακόμα τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler εξέδωσε σήμερα Τετάρτη την τρίτη προειδοποίηση για τα κέρδη του 2019, καθώς αυτά επηρεάσθηκαν αρνητικά από το κόστος σχετικά με σκάνδαλο ντίζελ, τις μεγάλες επενδύσεις στα ηλεκτρικά οχήματα και από ζητήματα σχετικά με την παραγωγή.
Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση, οι δαπάνες στο 2019 για τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές και δικαστικές διαδικασίες σχετικά με τα ντιζελοκίνητα οχήματα ανέρχονται σε 1,1 έως 1,5 δισ. ευρώ, επηρεάζοντας τη βασική της μονάδα - των αυτοκινήτων Mercedes-Benz - ένα κόστος που δεν έχει ακόμη περιληφθεί στα προκαταρκτικά στοιχεία.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι αναμένει η απόδοση των πωλήσεων αυτοκινήτων της Mercedes-Benz να κατρακυλήσει στο 4% το 2019 έναντι 7,8% το 2018, ενώ θα μειωθεί στο -15,9% από 2,3% για τη μονάδα των βαν και στο 6,1% από 7,2% για τη μονάδα των φορτηγών. Τα κέρδη για το 2019 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 11 Φεβρουαρίου.
Τα αδύναμα κέρδη της είναι σε αντίθεση με τις πωλήσεις αυτοκινήτων της Daimler. Η εταιρεία πούλησε 2,34 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz το 2019, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων για ένατο συνεχόμενο έτος και είναι έτσι σε πλεονεκτική θέση για να διατηρήσει τον τίτλο της ως της εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.
Τραμπ: Θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά το Ιράν σήμερα - Έχουμε το δικαίωμα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου
Ανατροπή στην Κρήτη: Το «άθικτο» μηχανάκι, η κατσούνα και ο καβγάς που εξετάζεται πίσω από τον θάνατο του Δασκαλάκη
Νέα στοιχεία για το διπλό έγκλημα στο Αίγιο: Το μοιραίο σχέδιο για τη Γερμανία και οι αντιφάσεις του 65χρονου
Εικόνες «αποκάλυψης» στη Ρωσία: Σμήνος από κουνούπια σκέπασε τον ουρανό - Τουρίστες κρύβονταν σε αυτοκίνητα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



