Σινεμά|19.11.2022 14:09

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Tο τηλεοπτικό βήμα του Ταραντίνο, ο νέος ρόλος του Όουεν Γουίλσον και το μέλλον του Big Little Lies

Newsroom

- Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην τηλεόραση, επιδιώκοντας να γυρίσει μια σειρά οκτώ επεισοδίων το 2023. Ο σκηνοθέτης μοιράστηκε τα νέα για το πρότζεκτ το βράδυ της Τετάρτης, ενώ προωθούσε το νέο του βιβλίο, «Cinema Speculation», σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη που διοργάνωσε ο Έλβις Μίτσελ.

Σύμφωνα με το Variety, o σκηνοθέτης δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ή της παραγωγής γύρω από το έργο. Ο Ταραντίνο έχει εργαστεί στο παρελθόν στην τηλεόραση, σκηνοθετώντας δύο επεισόδια του «CSI: Crime Scene Investigation» το 2005. Έκτοτε έχει φλερτάρει με το ενδεχόμενο να τολμήσει να επιστρέψει, με αναφορές που εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο ότι ο σκηνοθέτης βρισκόταν σε συζητήσεις για να αναλάβει το τιμόνι των επεισοδίων της αναβίωσης του «Justified» του FX.

- Πηγές αναφέρουν αποκλειστικά στο Deadline ότι ο Μπράντλεϊ Κούπερ (Bradley Cooper) έκλεισε συμφωνία για να υποδυθεί τον αδιάλλακτο αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο, Φρανκ Μπούλιτ, τον εμβληματικό χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Στιβ ΜακΚουίν το 1968 στη ομώνυμη ταινία. Ο Κούπερ θα είναι επίσης παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Σπίλμπεργκ και τη συνεργάτιδά του Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ (Kristie Macosko Krieger). Πηγές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για το ριμέικ της αρχικής ταινίας του 1968 αλλά για μια νέα ιδέα με επίκεντρο τον χαρακτήρα που έπαιξε ο Στιβ ΜακΚουίν. Θεωρείται ένας από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του ηθοποιού και η ταινία προσφέρει μια από τις πιο διάσημες σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητο στην ιστορία του κινηματογράφου.

- Η Αμερικανική εταιρεία παραγωγής IFC Films απέκτησε τα δικαιώματα της κωμωδίας «Paint» με πρωταγωνιστή τον Όουεν Γουίλσον (Owen Wilson) από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Μπριτ Μακ'Ανταμς (Brit McAdams).

Εμπνευσμένη από την ιστορία του αείμνηστου καλλιτέχνη Μπομπ Ρος, ακολουθεί τον Κάρλ Νεγκλ τον Νο 1 ζωγράφο της δημόσιας τηλεόρασης του Βερμόντ, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι τα έχει όλα: την χαρακτηριστική περμανάντ, το ταλέντο και τους θαυμαστές που κρέμονται από κάθε του κίνηση... μέχρι που ένας νεότερος, καλύτερος καλλιτέχνης κλέβει όλα όσα αγαπάει ο Καρλ.

Η πρώτη φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε δείχνει τον Όουεν Γουίλσον να εμφανίζεται στην τηλεοπτική του εκπομπή με ένα πινέλο στο χέρι έχοντας αρκετές ομοιότητες με τον Μπομπ Ρος. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα συνεργαστούμε με το απεριόριστο και ευέλικτο ταλέντο του Όουεν Γουίλσον καθώς υποδύεται αβίαστα τον χαρακτήρα του Καρλ από ένα έξυπνο σενάριο και σκηνοθεσία του Μπριτ Μακ'Ανταμς. Το «Paint» έχει όλα τα φόντα για μία κωμωδία αριστούργημα με πολλά εισαγωγικά και ελπίζουμε ότι το κοινό όλων των ηλικιών να είναι έτοιμο για πολύ γέλιο και πολλή συναίσθημα», δήλωσε η πρόεδρος της IFC Films Αριάννα Μπόκο (Arianna Bocco). H ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 28 Απριλίου 2023 και στη συνέχεια θα προβληθεί αποκλειστικά στο AMC+, σύμφωνα με το Deadline.

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Διαθέσιμο από την Πέμπτη στο Netflix είναι το «1899», η νέα σειρά μυστηρίου των δημιουργών του «DARK», Baran Bo Odar και Jantje Friese. Και τα 8 επεισόδια της σεζόν είναι διαθέσιμα για streaming. Η σύνοψη του 1899 αναφέρει: Γεμάτοι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, οι επιβάτες ενός πλοίου για τον Νέο Κόσμο οδηγούνται σε έναν εφιάλτη, όταν βρίσκουν ένα δεύτερο πλοίο ακυβέρνητο στα ανοιχτά. Καλώς ήρθατε στο «1899», μια άκρως καθηλωτική νέα σειρά από τους δημιουργούς της σειράς «Σκοτάδι».

- H Ζόι Κράβιτζ (Zoe Kravitz) πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει τρίτη σεζόν για την τηλεοπτική σειρά «Big Little Lies» μετά το θάνατο του εκτελεστικού παραγωγού και σκηνοθέτη Ζαν-Μαρκ Βαλέ. «Δεν μπορώ να φανταστώ να συνεχίσω χωρίς αυτόν», είπε η ηθοποιός, που υποδύθηκε στη σειρά την Μπόνι, σε συνέντευξή της στο GQ. Στο «Big Little Lies» πρωταγωνίστησαν εκτός από την Κράβιτζ, οι: Ρις Γουίδερσπουν, Λόρα Ντερν, Σέιλιν Γουίντλεϊ και η Νικόλ Κίντμαν ως μαμάδες, οι οποίες είναι δεμένες για μια ζωή λόγω ενός θανάσιμου μυστικού. Ο Βαλέ σκηνοθέτησε ολόκληρη την πρώτη σεζόν του «Big Little Lies», κερδίζοντας δύο Emmy. Για τη δεύτερη σεζόν της σειράς, ο Βαλέ απομακρύνθηκε από την καρέκλα του σκηνοθέτη, αφήνοντας την Άντρια Άρνολντ να αναλαμβάνει ενώ παρέμεινε ως εκτελεστικός παραγωγός. Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ο Βαλέ πέθανε απροσδόκητα από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 59 ετών.

Αν και η Κράβιτζ πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει τρίτος κύκλος της σειράς από την πλευρά της, η Γουίδερσπουν, είπε ότι υπάρχει «μια βαθιά επιθυμία όλων να ξαναβρεθούν και να ζωντανέψουν για ακόμη μία φορά όλους αυτούς τους χαρακτήρες». Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι αυτή και η συμπρωταγωνίστριά της Νικόλ Κίντμαν μιλούν για μια πιθανή νέα σεζόν «διαρκώς» και ότι η πρώην εταιρεία παραγωγής της, Hello Sunshine, «είχαν μια σοβαρή συζήτηση για την επανεξέταση» της σειράς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΜπράντλεϊ ΚούπερκινηματογράφοςταινίαΖόι ΚράβιτςΚουέντιν Ταραντίνο