Αγαλματίδια Όσκαρ πουλήθηκαν 700.000 δολ. σε δημοπρασία
Τα Όσκαρ για την «Ανταρσία του Μπάουντι» και «Συμφωνία Κυριών»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Οι δημοπρασίες βραβείων Όσκαρ είναι πολύ σπάνιες επειδή η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών πιστεύει ότι πρέπει να κερδίζονται και να μην αγοράζονται.
Ένα αγαλματίδιο Όσκαρ όμως πουλήθηκε περίπου 500.000 δολάρια και ένα άλλο για πάνω από 200.000 σε μια σπάνια δημοπρασία που διοργανώθηκε την Παρασκευή 14/12 στο Λος Άντζελες.
Το αγαλματίδιο για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, που απέσπασε το «Συμφωνία Κυριών» (Gentleman's Agreement) το 1947 με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, ένα φιλμ που ασκεί κριτική στις προκαταλήψεις της αμερικανικής κοινωνίας και τον αντισημιτισμό, πουλήθηκε 492.000 δολάρια.
Το αγαλματίδιο για την Καλύτερη Ταινία του 1935, το φιλμ «Ανταρσία του Μπάουντι» (Mutiny on the Bounty) πουλήθηκε 240.000 δολάρια.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



