Pavements: Ενα διαφορετικό μουσικό ντοκιμαντέρ για την εμβληματική indie μπάντα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Εμβληματική indie μπάντα των '90s, οι Pavement δημιούργησαν το σταυροδρόμι μεταξύ post-punk και alternative rock χωρίς να είναι ακριβώς τίποτα από τα δύο, γιατί πολύ απλά βρίσκονταν πάντα στον δικό τους κόσμο.
Αρχικά, μοιάζουν ν' αποτελούν το κεντρικό θέμα ενός ακόμη μουσικού ντοκιμαντέρ, μέχρι που το φιλμ ανατρέπει κάθε προσδοκία. Ένα πρισματικό, αφηγηματικό, σεναριακά δομημένο, ντοκιμαντερίστικο, μουσικό, μετα-κειμενικό υβρίδιο, που ακολουθεί το συγκρότημα καθώς προετοιμάζεται για την sold-out περιοδεία της επανένωσής του το 2022. Και όλα αυτά, ενώ παράλληλα ο φακός παρακολουθεί την δημιουργία τριών διαφορετικών καλλιτεχνικών δημιουργιών με κοινό παρονομαστή το πιο σημαντικό συγκρότημα της γενιάς του.
Η ταινία «Pavements» προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2024, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή κινηματογραφικό και μουσικό Τύπο, ενώ η πανελλήνια πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2025.
«Το μουσικό ντοκιμαντέρ έχει ξεμείνει από καύσιμα. Η μουσική βιογραφία φαίνεται καταδικασμένη να είναι μέρος της ζωής μας για πάντα. Με το φιλμ Pavements, ήθελα να εξερευνήσω το βαθύτερο πάθος μου. Στόχος μου δεν ήταν να σκηνοθετήσω σκηνές ή πλάνα, αλλά ολόκληρες εμπειρίες και να τις αφήσω να καταγραφούν με φυσικό τρόπο. Πρωτότυπα στοιχεία ως δραματουργικά μέσα μιας αφήγησης που διαδραματίζεται δημόσια, με απώτερο σκοπό την δημιουργία μίας πραγματικά διαφορετικής ταινίας που αψηφά τα όρια και τα κλισέ. Το Pavements είναι 4 ή 5 ταινίες σε μία, γιατί εύχομαι όλες οι μουσικές βιογραφίες και τα τυπικά ντοκιμαντέρ να είχαν διάρκεια 30 λεπτών. Εξάλλου, δεν υπήρξε ποτέ συγκρότημα σαν τους Pavement. Και ελπίζω να μην υπάρξει ποτέ ταινία σαν το Pavements» λέει ο σκηνοθέτης Alex Ross Perry.
Τη Δευτέρα 5 Μαϊου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή της ταινίας, λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία της στις Η.Π.Α. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει DJ set από την ραδιοφωνική παραγωγό, Ηρώ Κουμεντάκου.
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



