Κώστας Γαβράς: Επίτιμος πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε έκτακτη γενική συνέλευση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουλίου, αποφασίστηκαν τα εξής:
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος εκλέγεται ο έως τώρα αντιπρόεδρος καθηγητής Γιάννης Μεταξάς, νέο μέλος η σκηνοθέτις-παραγωγός Στέλλα Θεοδωράκη και επίτιμος πρόεδρος ο σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Γαλλίας Κώστας Γαβράς.
Ο Κώστας Γαβράς έχει σκηνοθετήσει είκοσι ταινίες και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες της γενιάς του. Επιπλέον, επέδρασε καταλυτικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής συνείδησης στον κόσμο μας.
Τα τελευταία 30 χρόνια παρακολουθεί την πορεία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και διαβουλεύεται με τους διευθύνοντες για κομβικά ζητήματα της πορείας του Ιδρύματος.
Η εκλογή του είναι το επιστέγασμα της βαθιάς φιλίας και υποστήριξης που έχει επιδείξει προς την Ταινιοθήκη όλα αυτά τα χρόνια.
Νέες υποσχέσεις Άδωνι στους νοσηλευτές μετά το διπλό «άκυρο»: «Αναγνωρίζω τα αιτήματά τους, μην ανησυχούν»
«Να πάνε κάπου καλύτερα», λένε οι γονείς των 6 παιδιών που ζούσαν σε τραγικές συνθήκες στο Περιστέρι
Το «παζάρι» των καυσίμων και το ακριβό καλοκαίρι: Σε αχαρτογράφητα νερά τα ταξίδια στην Ευρώπη
Άνοιξαν οι αιτήσεις για «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



