Μπεν Κρος: Πέθανε στα 72 του ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς»
«Ήταν άρρωστος για κάποιο καιρό, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα», τόνισε η κόρη του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Βρετανός θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Μπεν Κρος (Ben Cross), πασίγνωστος χάρη στον ρόλο του στην ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (Chariots of Fire, 1981, σε σκηνοθεσία του Χιου Χάντσον) πέθανε την Τρίτη 18 Αυγούστου σε ηλικία 72 ετών, όπως ενημέρωσε ο ατζέντης του. «Ο Μπεν πέθανε ξαφνικά έπειτα από σύντομη ασθένεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Λος Άντζελες.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, γεννημένος στο Λονδίνο, ο Μπεν Κρος (Ben Cross) έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1977, στην πολεμική ταινία «A bridge too far», πλάι σε ιερά τέρατα όπως ο Σον Κόνερι, ο Μάικλ Κέιν, ο Ντερκ Μπόγκαρντ, ο Τζέιμς Κάαν, ο Άντονι Χόπκινς, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κ.ά.
Αφού διακρίθηκε στη μουσική κωμωδία Σικάγο, επελέγη για να ενσαρκώσει το 1981, στους «Δρόμους της Φωτιάς», τον Αγγλοεβραίο αθλητή Χάρολντ Έιμπραχαμς, που εν μέσω του ολοένα εντεινόμενου αντισημιτισμού κυνηγά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.
Η ταινία αυτή, που έμεινε στη μνήμη πολλών ιδίως χάρη στην εξαιρετική σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής που αποτελούσε το θέμα της, έργο του Vangelis (του Βαγγέλη Παπαθανασίου), απέσπασε τέσσερα Όσκαρ το 1982, ανάμεσά τους το βραβείο της καλύτερης ταινίας, όμως ο Μπεν Κρος δεν ήταν καν υποψήφιος.
Παρέμεινε πολύ ενεργός στο θεατρικό σανίδι. Έπαιξε εξάλλου τον ρόλο του πατέρα του Σποκ στο «Star Trek» (2009), σε σκηνοθεσία του Τζέι-Τζέι Έιμπραμς. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Θίο και της Λόρεν. Η κόρη του ανέφερε μέσω Facebook ότι «η καρδιά της έγινε κομμάτια» εξαιτίας του χαμού του. «Ήταν άρρωστος για κάποιο καιρό, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.
Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



