• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρούΣκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «σκοτεινή» δράση του κυκλώματος της Κρήτης - Οι ψευδείς αιτήσεις, τα 4 ΚΥΔ και οι 11 τραπεζικοί λογαριασμοίΑποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματοςΔιπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στο «κάδρο» και τρίτο άτομο - Επιμένουν στην αθωότητά τους ο ανιψιός και ο φίλος του
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   21.08.2020 17:59
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε κλειστό στην ιστορία του

Βρετανικό Μουσείο: Αφησαν τα αγάλματα μέσα στη σκόνη - Τα καθαρίζουν με ηλεκτρικές σκούπες

Το Βρετανικό Μουσείο έκλεισε λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 27 Αυγούστου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Την ώρα που το προσωπικό του μουσείου καθαρίζει τ' αγάλματα με ηλεκτρικές σκούπες (Copyright: Yui Mok/PA via AP))
Την ώρα που το προσωπικό του μουσείου καθαρίζει τ' αγάλματα με ηλεκτρικές σκούπες (Copyright: Yui Mok/PA via AP))

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο για την απομάκρυνση της σκόνης που έχει συσσωρευτεί κατά την περίοδο του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ομάδες εμπειρογνωμόνων έχουν επιφορτιστεί με τον καθαρισμό των επιφανειών των εκθεμάτων του μουσείου για την αποφυγή ζημιών από δυνητικά επικίνδυνα σωματίδια σκόνης.

Πάνω από 30 μέλη του προσωπικού ξεσκονίζουν πολλές συλλογές εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent». Το Βρετανικό Μουσείο έκλεισε λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα πρόκειται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 27 Αυγούστου.

Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε κλειστό στην ιστορία του

Όπως ανέφερε η συντηρήτρια και ειδική για τον καθαρισμό, Φαμπιάνα Πορτόνι, η συσσώρευση σωματιδίων σκόνης σε αρχαία αντικείμενα προκαλεί μακροχρόνιες ζημιές. Η σκόνη προέρχεται από τη ρύπανση που προκαλείται από την κυκλοφορία των οχημάτων ή από επισκέπτες, οι οποίοι τη μεταφέρουν κατά λάθος στο κτίριο με τα ρούχα ή τις ίνες των μαλλιών τους. «Κατά τη διάρκεια του lockdown, όλες αυτές οι πηγές μειώθηκαν, ωστόσο υπήρχε σκόνη γύρω από το μουσείο» διευκρίνισε και προσέθεσε ότι ο αποκλεισμός έδωσε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για έναν σε βάθος καθαρισμό.

Opening 27th August! A big welcome back to the @britishmuseum! pic.twitter.com/DvZblDh50l

— Nigel J.Hetherington CEO (@Pastpreservers) August 18, 2020

«Για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε πολλά από τα εκθέματα απαιτούνται σκάλες και άλλος εξοπλισμός και πρέπει να το κάνουμε πριν το άνοιγμα ή μετά το κλείσιμο, οπότε ο χρόνος είναι λίγο περιορισμένος» εξήγησε. «Αλλά τώρα, επειδή το μουσείο είναι κλειστό, μπορούμε να περνάμε ώρες καθαρίζοντας και δεν υπάρχει βιασύνη, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για αυτό» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Βρετανικό Μουσείο έως τις 27 Αυγούστου θα συμπληρώσει 163 συνεχόμενες ημέρες κλειστό. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε κλειστό στην ιστορία του, που μετρά 261 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης μετά το «όχι» των αγροτών - «Διάλογος χωρίς την ταλαιπωρία της κοινωνίας»

Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού

Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο

Πάρις Παρασκευάδης στο ethnos.gr: Προσπαθώ να ζήσω το «τώρα» αγνοώντας το τικ-τικ του ρολογιού

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Βρετανικό Μουσείο
  • Κορονοϊός
  • αγάλματα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr