• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ήταν λάθος»: Η συγγνώμη Κυρανάκη μετά τη σεξιστική επίθεση στην Πέρκα μέσα στη ΒουλήΗ κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Τραμπ με τη Ματσάδο στον Λευκό Οίκο και το «μυστήριο» με το ΝόμπελΣαρώνει η γρίπη: 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 8 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδαΕιρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   05.10.2020 12:18
Newsroom
Newsroom

Πέθανε η Κύπρια ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου με την κόρη της, Κύνθια (Facebook)
Η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου με την κόρη της, Κύνθια (Facebook)

«Έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 74 ετών, η αγαπημένη Κύπρια ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου. Ο θάνατός της σκόρπισε θρήνο στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, καθώς τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Η δημοφιλής ηθοποιός πέθανε λίγο πριν τα σημερινά της γενέθλια!

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των ηθοποιών Χριστίνας και Κύνθιας Παυλίδου. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση.

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα της Χριστίνας, τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να σπουδάσει ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο.

alkistis_paylidoy.jpg
Facebook

Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλες.

Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε σε τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη επιτυχία όπως στις:«Βουράτε γειτόνοι», «Βεντέτα», «Μόνο μια φορά», «Γενιές της σιωπής», «Τα ρόδα της οργής» και άλλες.

Η κόρη της Κύνθια Παυλίδου έγραψε στο Facebook. «Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα.... Με αυτό το χαμόγελο... Χαρούμενη, αισιόδοξη, δοτική, αγαπησιάρα, ψυχάρα.... Ό,τι και να γράψω είναι λίγο για σένα μανούλα μου. Ψυχή μου εσύ. Σε ευχαριστώ για όλα».

Διαβάστε ακόμη

Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή

Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»

Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κύπρος
  • θάνατος
  • Άλκηστις Παυλίδου
  • ηθοποιός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr