Πέθανε η γνωστή ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Μιράντα Κουνελάκη
Η Μιράντα Κουνελάκη, γνωστή ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου πέθανε σε ηλικία 81 χρονών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη. Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο στις 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου. Η Μιράντα Κουνελάκη είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961 με άριστα. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο «30 δευτερόλεπτα έρωτα».
Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο. Πολλές οι σημαντικές θεατρικές παραστάσεις που έλαβε μέρος: «Τα παιδιά μας οι κέρβεροι», «Κόκκινα φανάρια», «Τελευταίο φθινόπωρο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Ο Πραματευτής», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Ο έμπορος της Βενετιάς», «Ιούλιος Καίσαρ» κ.ά. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία «Για Σένα την Αγάπη μου». Στην τηλεόραση πήρε μέρος σε σειρές όπως «Άγνωστος πόλεμος», «Ισιδώρα». Ταινίες στις οποίες είχε συμμετοχή: «Το βλέμμα του Οδυσσέα», «Ο Μεγαλέξανδρος», «Ισιδώρα», «Αντάρτες των πόλεων», «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» κ.ά.
«Η πιο ιταλική στιγμή ποτέ»: Διαδηλωτής με λιγούρες στο Μιλάνο «σουφρώνει» παγωτό, γίνεται viral
Pizza Fan: Νέες συλλήψεις μετά τους ελέγχους σε καταστήματα - Στο μικροσκόπιο η υπόθεση για την απάτη με τις αποδείξεις
Γιώργος Κώτσηρας: Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου για την κατάσταση της υγείας του
Έρευνα ΗΠΑ στην Ελλάδα για Ιράν: Δεν αφορά εισηγμένη ή συστημική τράπεζα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



