• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το πρώτο κύμα των εξοδούχων: Πάνω από 90.000 επιβάτες στα πλοία το τριήμερο - Στο «κόκκινο» λιμάνια και εθνικές οδοίΗ εκλογή της Δούρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η απόσυρση του Πολάκη και το μαζικό κύμα φυγήςΗ Σάκκαρη νίκησε την Παρκς και βλέπει τελικό στο Athens Open - Δίπλα της η οικογένεια ΜητσοτάκηΗ υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει
δημοφιλές τώρα: Ελεεινός καβγατζής, βίαιος, επικίνδυνος εγκληματίας, αλλά έμεινε στην Ιστορία ως σπουδαίος...
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   17.04.2021 21:38
Newsroom
Newsroom

Μενδώνη: Η Ελλάδα απολύτως θετική σε οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία με τον Λίβανο

Όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(copyright: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
(copyright: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε στο γραφείο της τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Charbel Wehbe, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψή του που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρθηκαν στους μακραίωνους πολιτιστικούς δεσμούς και την φιλία των δύο λαών. Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη: «Τα στοιχεία του κοινού παρελθόντος, και φυσικά ο πλούτος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον των σχέσεων Ελλάδας και Λιβάνου. Η Ελλάδα είναι απολύτως θετική και ανοικτή σε οποιαδήποτε πολιτιστική συνεργασία».

Η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε στην ελληνική αρωγή για την αποκατάσταση ζημιών σε πολιτιστικά κτίρια που προκλήθηκαν στην Βηρυτό κατά την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου 2020. Σε επιστολές που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Λιβανέζου ομόλογού της Abbas Mortada έχει διατυπωθεί η πρόθεση του ΥΠΠΟΑ να συμβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αποκατάσταση του πολιτιστικού πλούτου της Βηρυτού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επανέλαβε την πρότασή της να αποσταλεί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από το ΥΠΠΟΑ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στις αρχές του καλοκαιριού, προκειμένου να γίνει προκαταρκτική εκτίμηση και καταγραφή της κατάστασης και των ζημιών στα ιστορικά, διατηρητέα κτίρια. Η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου ανέφερε ότι μεταξύ των κτιρίων αυτών συμπεριλαμβάνεται η βίλα Bestros, η οποία στεγάζει το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου, αλλά και κτίρια της ελληνορθόδοξης κοινότητας, η οποία εδράζεται κατά κύριο λόγο στην πληγείσα περιοχή. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη να επισπευσθεί η κατάρτιση της συμφωνίας για την πολιτιστική και εκπαιδευτική συνεργασία, με στόχο να υπογραφεί κατά τη τριμερή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Λιβάνου, η οποία είχε αρχικά προγραμματισθεί για το 2020, αλλά ανεβλήθη εξαιτίας της πανδημίας.

Η κυρία Μενδώνη πρότεινε να διοργανωθεί κοινή αρχαιολογική έκθεση των τριών χωρών - Ελλάδος Κύπρου Λιβάνου, η οποία να περιοδεύσει και στις τρεις χώρες. Ο κ. Wehbe μετέφερε πρόσκληση στην υπουργό Πολιτισμού να επισκεφθεί σύντομα τον Λίβανο, ενώ η ίδια, με τη σειρά της, απηύθυνε μέσω του Λιβανέζου υπουργού Εξωτερικών, πρόσκληση στον Λιβανέζο ομόλογό της, Abbas Mortada, να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Όταν τα όπλα «σιωπούν» μόνο στα χαρτιά: Το διεθνές διπλωματικό θρίλερ πίσω από τις εκεχειρίες-φάντασμα

Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο καύσωνα: Σε ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» τα 40αρια - Πότε και πού θα δροσίσει

Η υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει

Απίστευτο βίντεο: Σκύλος ενεργοποιεί φρυγανιέρα και καίει σπίτι - Νεκρά τρία κατοικίδια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Λίνα Μενδώνη
  • υπουργός Πολιτισμού
  • Λίβανος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr