• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εγκεφαλικά νεκρό 4χρονο αγοράκι στην Κύπρο: Παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας - Τι καταγγέλλουν οι γονείςΣεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Δραματική επιχείρηση για 19 αγνοούμενους - Φόβοι για νέο καταστροφικό χτύπημαΦωτιά στην Πάρο: Δύο ενεργά μέτωπα και ισχυροί άνεμοι - Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστικήΣεισμός άνω των 4 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
δημοφιλές τώρα: Αυτό το ζώο προκαλεί παράλυση και ευθύνεται για 2.600 θανάτους τον χρόνο
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   12.02.2019 19:42
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Ναταλί Χατζηαντωνίου

Με διεθνή διαγωνισµό η επιλογή διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το ΥΠΠΟ «διεθνοποιεί» τους όρους, αφού η Επιτροπή Αξιολόγησης έκρινε ότι καµία από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλογής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
(Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Κεραυνός, αλλά όχι ακριβώς εν αιθρία, ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισµού ότι θα προχωρήσει σε νέο και µάλιστα διεθνή διαγωνισµό για τη θέση του διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), «µετά την οµόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης ότι καµία από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλογής».

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, «στην τελευταία συνεδρίαση, σε απαρτία, της Επιτροπής, απορρίφθηκαν δώδεκα υποψηφιότητες που είτε δεν πληρούσαν τα ειδικά προσόντα είτε δεν παρουσίασαν τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, και τρεις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν εκπρόθεσµα. Απορρίφθηκε επίσης µία συλλογική υποψηφιότητα, καθώς η πρόσκληση αφορά στην οργανική θέση ∆ιευθυντή, δηλαδή µονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης».

Ως εκ τούτου, η υπουργός Πολιτισµού Μυρσίνη Ζορµπά ευχαρίστησε τα µέλη της Επιτροπής (τον πρόεδρο Δηµοσθένη Κοκκινίδη και τα µέλη Νικόλαο Χατζηνικολάου, Δηµήτρη Ησαΐα, Γιώργο Κουµεντάκη και Ορέστη Ανδρεαδάκη) «για την υπευθυνότητα, την ανιδιοτέλεια και τον µεθοδικό και αντικειµενικό τρόπο που εργάστηκαν». Και αποφάσισε την κήρυξη διεθνούς διαγωνισµού, επισηµαίνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που η πλήρωση της θέσης διευθυντή σε πολιτιστικό οργανισµό δεν γίνεται µε διορισµό αλλά µε προκήρυξη, κίνηση που αποτελεί ένα βήµα για περισσότερη διαφάνεια και εκσυγχρονισµό στη χώρα µας».

Και ότι ως εκ τούτου «τα εµπόδια και οι δυσκολίες σ’ αυτήν την πορεία επιβεβαιώνουν ότι η κουλτούρα των προκηρύξεων απαιτεί κάποιο διάστηµα προκειµένου να αφοµοιωθεί τόσο από την επιστηµονική και από την καλλιτεχνική κοινότητα όσο και από όλους τους ενδιαφερόµενους».

Το ζήτηµα είναι βέβαια ότι ένας διεθνής διαγωνισµός είναι µια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, αναρωτιέται λοιπόν κανείς πώς θα λειτουργεί µέχρι τότε το µουσείο και πότε θα µπορέσουν να γίνουν τα πολυπόθητα εγκαίνια. Και επίσης, µια που είναι γνωστό ότι σε αυτήν τη φάση υποψηφιότητα είχαν θέσει και οι δύο κυρίες οι οποίες είχαν θητεύσει στη θέση του διευθυντή του ΕΜΣΤ (η Αννα Καφέτση και η Κατερίνα Κοσκινά), έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι προφανώς και οι δικοί τους φάκελοι εµπίπτουν σε µία από τις περιπτώσεις που έκαναν την Επιτροπή να αποφανθεί ότι καµία από τις υποψηφιότητες δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλογής: ήταν συνεπώς είτε εκπρόθεσµοι, είτε άνευ των απαιτούµενων δικαιολογητικών, είτε -λιγότερο πιθανό- δεν πληρούσαν τα ειδικά προσόντα.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στην Πάρο: Δύο ενεργά μέτωπα και ισχυροί άνεμοι - Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική

Θρίλερ στη Σύρο: «Τη χτύπησα από πίσω» - Τι ισχυρίστηκε το ζευγάρι στις απολογίες για τη διασώστρια του ΕΚΑΒ

Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζιδάκις – Ο άνθρωπος πίσω από τις αποφάσεις για το έργο του Μάνου Χατζιδάκι

Θέμης Καραμουρατίδης για Χατζιδάκι και Μητσιά: «Θα χρειαστεί πολλή φαιά ουσία για να εκλογικεύσετε τη χυδαιότητα αυτή»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΕΜΣΤ
  • ΥΠΠΟ
  • Μυρσίνη Ζορμπά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr