• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου: Αναισθησιολόγος ξεψύχησε στο δωμάτιο εφημερίαςΙός Δυτικού Νείλου: Γιατί «χτυπά» την Ανατολική Αττική, η πιθανή σύνδεση με τον Daniel και τα συμπτώματα«Red Code» σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριοΑπάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία για το βιομηχανικό χωροταξικό: «Αβάσιμος και απαράδεκτος ισχυρισμός»
δημοφιλές τώρα: «Αυλαία» για τον Ισπανό αγνοούμενο στην Πύλο: Τέλος στις έρευνες εντοπισμού του επιχειρηματία
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   18.08.2023 09:30
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ζωή και το έργο της

Μαρία Ψαθά: Πέθανε η κόρη του θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά - Η ζωή και το έργο της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Η .Μαρία Ψαθά με την κόρη της, Λένα Νίτσου (Copyright: NDP)
Η .Μαρία Ψαθά με την κόρη της, Λένα Νίτσου (Copyright: NDP)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Πέθανε η Μαρία Ψαθά, κόρη του θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης, με ανάρτηση που έκανε στα social media.

«Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες πράγματα γι’ αυτή τη γυναίκα, για όσα ζήσαμε μαζί, για όσα μου εμπιστεύτηκε, για όσα της χρωστάω, για όσα πετύχαμε, για όσα ακόμα ονειρευτήκαμε. Θα μείνω όμως σε μια μόνο λέξη: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" για να μη χάσει την αξία της στα πολλά λόγια. Αντίο κυρία Μαρία Ψαθά… Κουράγιο Λένα μου. Συνέχισε εσύ τώρα. Όπως θα ήθελε εκείνη» έγραψε. 

View this post on Instagram

Η ζωή και το έργο της

Η Μαρία Ψαθά είχε ιδρύσει εκδοτικό οίκο με το όνομά της από τον οποίο κυκλοφόρησαν έργα του πατέρα της, Δημήτρη Ψαθά. Μεταξύ αυτών τα «Ζητείται ψεύτης», «Φον Δημητράκης», «Ξύπνα Βασίλη», «Φωνάζει ο κλέφτης», «Ο αχόρταγος», «Μαντάμ Σουσού», «Η Θέμις έχει κέφια», «Στο καρφί και στο πέταλο», «Στου κουφού την πόρτα», «Γη του Πόντου» και άλλα.

Διοργάνωσε σειρά από αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον Δημήτρη Ψαθά, σε ολόκληρη την Ελλάδα και συνεργάστηκε με πολλούς θεατρικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς για την παρουσίαση των διαχρονικών έργων του πατέρα της.

Μία από τις σημαντικές συνεργασίες ήταν και αυτή για το «Μαντάμ Σουσού», που ανέβηκε το 2018, στο θέατρο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου αλλά και το «Ξύπνα Βασίλη», που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο επίσης το 2018, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Ακολούθησε την επόμενη χρονιά το «Ζητείται ψεύτης», στο «Παλλάς», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια κ.α.

Το έργο της Μαρίας Ψαθά συνεχίζει τα τελευταία χρόνια η κόρη της και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου, η οποία έχει αναλάβει και τη διεύθυνση των εκδόσεων.

Διαβάστε ακόμη

Ψέματα, αγνόηση εντολών, κυβερνοεπιθέσεις: Απότομη αύξηση περιστατικών «ανταρσίας» της ΑΙ

«Άξιζε τον κόπο»: Σκότωσε τον 11 μηνών γιο της με σφαίρα στο κεφάλι για να μην πάρει την επιμέλεια ο πατέρας

Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί «χτυπά» την Ανατολική Αττική, η πιθανή σύνδεση με τον Daniel και τα συμπτώματα

Ο Σαμαράς χτίζει το επόμενο βήμα: Οι κινήσεις για το νέο κόμμα, τα πρόσωπα και η δύσκολη εξίσωση για τη ΝΔ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • θάνατος
  • εκδοτικός οίκος
  • Παλλάς
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr