Κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά και την επένδυση στο λιμάνι
Οι αντιδράσεις του Δήμαρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συνεδρίαση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), σχετικά με την κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου. Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατήγγειλε ότι ενημερώθηκε «τυχαία τρεις ημέρες πριν την επίμαχη συνεδρίαση του ΚΑΣ για την πρόθεση να κηρυχθεί ο Πειραιάς αρχαιολογικός χώρος στο σύνολό του», ένα τόσο μείζον θέμα και για το μέλλον της πόλης. Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει κληθεί στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία που ακολούθησε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ειδικότερα, εξήγησε πως το 2016 ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα αυτό, στη συνέχεια υπήρξε σιωπή 2 ετών και στις 26/10/2018 έλαβε επιστολή με την οποία το αρμόδιο Υπουργείο ζητούσε την άποψη του δήμου και της αντιπεριφέρειας για το θέμα αυτό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο κ. Μώραλης είπε πως απάντησε στις 17/12/2018 με επιστολή, αναφέροντας προβληματισμούς και σαφείς αντιρρήσεις για την κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, στην οποία δεν έλαβε καμία απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο. Κατά τον ίδιο, «ενδεχομένως η επίσπευση των διαδικασιών να συνδέεται με το masterplan του ΟΛΠ».
Στην αντεπίθεση η ΕΕ κατά Τραμπ: Ετοιμάζει δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ ως αντίποινα
Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες
Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα
Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



