• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   20.04.2019 20:15
Μαρία Ριτζαλέου
Μαρία Ριτζαλέου
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Καρµική σχέση

Βασίλης Ντάρµας: Ο νεαρός ηθοποιός που µάγεψε το ΚΘΒΕ

Ο Βασίλης Ντάρµας καθηλώνει στον ρόλο του ευφυούς, αυτιστικού εφήβου στο έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα µεσάνυχτα»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
O Βασίλης Ντάρµας στην παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
O Βασίλης Ντάρµας στην παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»

Ήρθε το περασµένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, µε ένα σακίδιο στην πλάτη, για µια ακρόαση, και λίγες µέρες µετά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης, του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε ότι είχε πάρει τον ρόλο του Κρίστοφερ Μπουν, ενός εφήβου που βρίσκεται στο φάσµα του αυτισµού και θα ήταν ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα µεσάνυχτα» του Σάιµον Στίβενς. Σήµερα όλη η Θεσσαλονίκη -και όχι µόνο- µιλά για τον 24χρονο ηθοποιό Βασίλη Ντάρµα, που κρατά µια παράσταση πάνω του και «σαρώνει» τη Μονή Λαζαριστών σε έναν ρόλο που καθηλώνει.

Το αγόρι από την Πάτρα, που ήξερε πως θα γινόταν ηθοποιός από τα 15 του χρόνια, όταν έπαιζε σκετσάκια που έγραφε ο ίδιος µπροστά στους συµµαθητές του, ο νεαρός που κόπηκε από τις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου, αλλά φοίτησε στη ∆ραµατική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, νιώθει «ευλογία που ο πρώτος µου πρωταγωνιστικός ρόλος είναι στη Θεσσαλονίκη».

Η πόλη πράγµατι του έφερε γούρι, γιατί ο Γιάννης Αναστασάκης, που µιλάει µε τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Ντάρµα, τον επέλεξε για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, την εξωφρενική κωµωδία, έργο-ορόσηµο του σουρεαλιστικού κινήµατος «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία», του Ροζέ Βιτράκ, που θα κάνει πρεµιέρα στις 11 Ιουλίου και θα παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Τον περασµένο χειµώνα ο Βασίλης Ντάρµας συµµετείχε σε δύο επεισόδια της δηµοφιλούς σειράς του Open TV «Ου φονεύσεις», µε σκηνοθέτη τον Πάνο Κοκκινόπουλο, ενώ πήρε µέρος και στη νέα µεγάλου µήκους ταινία του Σύλλα Τζουµέρκα «Το Θαύµα της Θάλασσας των Σαργασσών».

View this post on Instagram

A post shared by Βασιλης Νταρμας (@vasilis.ntarmas)

Για τις ανάγκες του ρόλου του ως Κρίστοφερ ο Βασίλης Ντάρµας διάβασε πολλά βιβλία για τον αυτισµό, είδε ντοκιµαντέρ και ταινίες, µίλησε µε άτοµα που βρίσκονται στο φάσµα και είχε στενή συνεργασία τόσο µε τη σκηνοθέτιδα της παράστασης, Ελεάνα Τσίχλη, όσο και µε την ειδική παιδαγωγό και σύµβουλο της παράστασης, Φωτεινή Τσιφτζή. «Ηθελα να πάω καλά και να δικαιώσω όσους µε επέλεξαν. Ο ρόλος του Κρίστοφερ ήταν αρκετά κουραστικός, από την αρχή µοναδικό µου µέληµα ήταν να µπω στον κόσµο αυτών των παιδιών και να τον µάθω» λέει στο «Εθνος» ο νεαρός ηθοποιός.

Ένα περιστατικό που όχι µόνο δεν τον θύµωσε, αλλά τον πείσµωσε ώστε να είναι πολύ καλός στην οντισιόν του ΚΘΒΕ, συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη. Με παρότρυνση του δασκάλου του στη ∆ραµατική Σχολή, του Αργύρη Ξάφη, πήγε στην ακρόαση για το ίδιο έργο, στο Θέατρο του Νέου Κόσµου. Με αυτή την αφορµή διάβασε το έργο και συγκλονίστηκε από τον ρόλο του Κρίστοφερ. Οµως ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, τον απέρριψε -τον ρόλο κρατούσε τον χειµώνα ο Γιάννης Νιάρρος-, αλλά ο Βασίλης Ντάρµας δεν πτοήθηκε.

View this post on Instagram

A post shared by Βασιλης Νταρμας (@vasilis.ntarmas)

Καρµική σχέση

Μέσα από µια σειρά συγκυριών, «κάποια πράγµατα τα λες και καρµικά», έµαθε ότι γίνεται ακρόαση για το ίδιο έργο στο ΚΘΒΕ. Ήταν η δεύτερη φορά που ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη -η πρώτη ήταν όταν ήρθε πενταήµερη µε το σχολείο- και η πόλη τού άρεσε πολύ γιατί του θύµιζε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα. Στην ακρόαση παρουσίασε έναν µονόλογο του εξουσιαζόµενου γιου, Λέλο Λοµ, ο οποίος για 30 χρόνια ζει καθισµένος στο βρεφικό του καροτσάκι, από τον «Φαέθωνα» του Δηµήτρη Δηµητριάδη, και ερµήνευσε ένα τραγούδι από το µιούζικαλ «Les Miserables» («Οι Άθλιοι»), βασισµένο στο οµότιτλο έργο του Βίκτωρος Ουγκώ. «Δεν ξέρω αν το θέατρο είναι δουλειά, το αγαπώ πολύ και θέλω να εξελίσσοµαι µέσα από αυτό. Θέλω να µαθαίνω πράγµατα, να δίνω κάτι και να παίρνω πίσω κάτι άλλο. Ναι, µου αρέσει και το σινεµά, θέλω να µάθω τον κόσµο του κινηµατογράφου, αλλά το θέατρο είναι µεγάλη αγάπη, είναι πάθος. Θέλω να ανεβαίνω στη σκηνή και να ταξιδεύω τον θεατή, έτσι βλέπω τις παραστάσεις σαν ένα ωραίο ταξίδι που θα πάρω µαζί µου το κοινό», µας λέει. 

Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΚΘΒΕ
  • ηθοποιός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr