Λάμπρος Παπαδημητράκης: Πέθανε η «φωνή» του Πολυτεχνείου
Σπουδαίος σκηνοθέτης και δάσκαλος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 77 ετών ο Λάμπρος Παπαδημητράκης, ο οποίος υπήρξε σπουδαίος σκηνοθέτης και δάσκαλος.
Ο Λάμπρος Παπαδημητράκης είχε έντονη αντιδικτατορική και συνδικαλιστική δράση, δίνοντας το «παρών» στους αγώνες της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Μάλιστα, ως σπουδαίος κινηματογραφιστής απέσπασε διακρίσεις και βραβεία, με ένα από τα σημαντικά του έργα να είναι το ντοκιμαντέρ «Κύπρος, η Άλλη Πραγματικότητα».
Σημειώνεται ότι υπήρξε από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμμετέχοντας στον παράνομο φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό ως εκφωνητής μαζί με τη Μαρία Δαμανάκη και τον Δημήτρη Παπαχρήστο.
Διαβάστε ακόμη
Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος
«Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης
Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



