Μελίνα Μερκούρη: Βανδάλισαν τη φωτογραφία της στον σταθμό Ακρόπολη του μετρό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στη μεγάλη φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη που κοσμεί την αποβάθρα του σταθμού «Ακρόπολη».
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό το πρωί της Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου, όταν οι εργαζόμενοι του μετρό διαπίστωσαν τις φθορές. Το εμβληματικό πορτρέτο απεικονίζει την τότε υπουργό Πολιτισμού να χαιρετά χαμογελαστή πάνω στον Ιερό Βράχο, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια.
Η φωτογραφία έχει τοποθετηθεί στον συγκεκριμένο σταθμό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ως ένδειξη τιμής στη διαχρονική συμβολή της Μελίνας Μερκούρη στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και ειδικά στον αγώνα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
Αναφορικά με τις ζημιές που υπέστη φωτογραφία μεγάλης κλίμακας, που απεικονίζει τη Μελίνα Μερκούρη στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό «Ακρόπολη», η ΣΤΑ.ΣΥ σε συνεργασία με συντηρήτρια έργων τέχνης προχωρά σε μια πρώτη παρέμβαση αποκατάστασης της ζημιάς, με τις εργασίες να ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 28/09.
Θα ακολουθήσει ολική αντικατάσταση της φθαρμένης φωτογραφίας με νέα, ίδιου περιεχομένου.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




