• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί, αρκετοί τραυματίεςΤαΰγετος: Αίσιο τέλος στο πολύωρο θρίλερ διάσωσης των ορειβατών - Πώς έγινε το ατύχημαΒίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία στο Λούβρο: Χρησιμοποίησαν μέχρι και γροθιές για να σπάσουν τις προθήκεςΛήμνος: Πώς ο 20χρονος έπεσε με τη μηχανή σε γκρεμό 200 μέτρων - Η μοιραία βόλτα
δημοφιλές τώρα: Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Αρκετοί τραυματίες, φόβοι για νεκρούς
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   16.07.2019 14:28
Γιώργος Βαϊλάκης
Γιώργος Βαϊλάκης
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αίτηµα

Επί ΤΑΠητος τα αναψυκτήρια

Λύση µε την αρωγή του Ερυθρού Σταυρού στο πρόβληµα που δηµιουργήθηκε µε τις λιποθυµίες τουριστών στην Αρχαία Ολυµπία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Εικόνα παρακµής παρατηρείται σε πολλά µουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς κλειστά παραµένουν αρκετά αναψυκτήρια και πωλητήρια, µε αποτέλεσµα και οι επισκέπτες να ταλαιπωρούνται και το κράτος να χάνει σηµαντικά έσοδα. Βέβαια το φαινόµενο αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά: Τα κλειστά αναψυκτήρια είναι ένα χρόνιο πρόβληµα του υπουργείου Πολιτισµού, που έχει επιχειρήσει να βρει κατά περίσταση λύσεις, συχνά κόντρα σε τοπικά συµφέροντα, προσφυγές και κάθε λογής εµπόδια. Το ∆ηµόσιο δεν χάνει απλώς έσοδα. Επιβαρύνεται και µε τη συντήρηση των άδειων χώρων. Πάντως το πρόβληµα είναι ακόµα µεγαλύτερο και το Ταµείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) που διαχειρίζεται τα αναψυκτήρια και τα πωλητήρια των αρχαιολογικών χώρων και των µουσείων της χώρας θα πρέπει να βρει λύση. Ειδικά τους καλοκαιρινούς µήνες, που ο αριθµός των επισκεπτών αυξάνεται, όπως αυξάνεται και η θερµοκρασία, το πρόβληµα επιτείνεται, καθώς ο κόσµος δεν έχει τη δυνατότητα να προµηθευτεί ούτε ένα µπουκάλι νερό!

Μάλιστα, επειδή τα αναψυκτήρια στο Μουσείο και στον χώρο της Αρχαίας Ολυµπίας δεν λειτουργούν τα τελευταία… τέσσερα χρόνια και παρότι υπάρχουν βρύσες µε πόσιµο νερό, όπως διαβεβαίωσε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθµού ΟΡΕΝ η προϊσταµένη της ΕΦΑ Ηλείας, Ερωφίλη-Ιρις Κόλλια («πόσιµο νερό υπάρχει και στον αρχαιολογικό χώρο και στο µουσείο της Ολυµπίας»), οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προµηθευτούν µπουκαλάκια µε νερό. Ετσι συνέβη και αυτό: Τις τελευταίες µέρες, όπως πληροφορηθήκαµε µέσω επείγουσας ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισµού, υπήρξαν, λόγω του καύσωνα, περιστασιακές λιποθυµίες επισκεπτών.

Αίτηµα

Σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση, προκειµένου να αντιµετωπιστεί το πρόβληµα, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, ανταποκρινόµενος στο αίτηµα της υπουργού Πολιτισµού Λίνας Μενδώνη, έστειλε αµέσως εθελοντές που µοιράζουν εµφιαλωµένο νερό στους επισκέπτες. «Η προσπάθεια για την επίλυση ανάλογων προβληµάτων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους έχει ήδη ξεκινήσει» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει: «Υπενθυµίζεται πως στην Ακρόπολη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατρός-οπλίτης και νοσηλευτής από το υπουργείο Εθνικής Αµυνας.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης, επί του πεζοδρόµου ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και στο παλαιό Μουσείο Ακροπόλεως προσφέρουν τις υπηρεσίες εθελοντές-νοσηλευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τρίτη, Πέµπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η µεγαλύτερη επισκεψιµότητα της Ακρόπολης, στην Αρεοπαγίτου ποδηλάτες µε εξοπλισµό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εµφιαλωµένο νερό στους επισκέπτες. Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σταθµεύει µόνιµα πλέον ασθενοφόρο για την περίπτωση έκτακτης διακοµιδής, ύστερα από αίτηµα της υπουργού Πολιτισµού προς τον υπουργό Υγείας»

Διαβάστε ακόμη

Στην αντεπίθεση η ΕΕ κατά Τραμπ: Ετοιμάζει δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ ως αντίποινα

Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί, αρκετοί τραυματίες

Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα

Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • αναψυκτήρια
  • Ερυθρός Σταυρός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr