• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Βενιζέλος: Η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμοΤο συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα«Ήταν ανθρωποκτονία»: Ο δικηγόρος της οικογένειας Σαμπάνη στο ethnos.gr για το βούλευμα-ανατροπήΣοβαρά ερωτήματα για το «πολιτικό γραφείο» του Φειδία Παναγιώτου με πισίνα και τέσσερις κρεβατοκάμαρες
δημοφιλές τώρα: Η πρώτη φωτογραφία της Κρήτης από την Αττική από τον άνθρωπο που ενώνει τις βουνοκορφές της Ελλάδας
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   29.08.2019 15:04
Newsroom
Newsroom

«Σινεμά ο Παράδεισος» η πλατεία Αριστοτέλους

Η τρυφερή ταινία του 1988, «Σινεμά ο Παράδεισος» που εξακολουθεί να συγκινεί μικρούς και μεγάλους

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Σε ένα υπέροχο θερινό σινεμά μετατρέπεται η πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, για την προβολή της θρυλικής ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» του Τζουζέπε Τορνατόρε. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη συμμετέχει στη σειρά εκδηλώσεων «Σεζόν κλασικών ταινιών», που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη-MEDIA», στο πλαίσιο των οποίων προβάλλονται κλασικές ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου σε εμβληματικούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, όπως το Κάστρο Kilkenny στην Ιρλανδία και η Piazza Maggiore στην Μπολόνια.

Η τρυφερή ταινία του 1988, «Σινεμά ο Παράδεισος», που εξακολουθεί να συγκινεί μικρούς και μεγάλους, ασχολείται με τη σχέση που αναπτύσσει ένα αγόρι με τον άνθρωπο που βρίσκεται στο σκοτεινό δωμάτιο της αίθουσας προβολής. Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας στις αρχές του 1950, ο μικρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον ηλικιωμένο μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά και μέσα από τη φιλία τους ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Ο Τότο, καθώς μεγαλώνει, θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του και να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ενημερωθεί για τον θάνατο του Αλφρέντο και θα επιστρέψει στο χωριό για την κηδεία. 

cinema_paradiso_2.png

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου κλασικές ταινίες θα προβάλλονται δωρεάν σε μια σειρά από διαφορετικές τοποθεσίες της Ε.Ε., από μικρές πόλεις μέχρι πρωτεύουσες χωρών, για την ανάδειξη της πλούσιας και ποικιλόμορφης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

«Η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων μας κλασικών ταινιών, θα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Χαίρομαι που η «Σεζόν κλασικών ταινιών» παρέχει τη δυνατότητα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μια εμπειρία κοινή σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και όταν συμμετέχουν σε μια τοπική εκδήλωση», ανέφερε ο Τίμπορ Νάβρατσιτς, επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Στις κλασικές ταινίες που θα προβληθούν συμπεριλαμβάνονται τα φιλμ «Μετρόπολις» του Φριτς Λανγκ (1927), «Τα 400 χτυπήματα» του Φρανσουά Τρυφό (1959) και «Σινεμά ο παράδεισος» του Τζουζέπε Τορνατόρε (1988).

Διαβάστε ακόμη

Τον κρατούσαν ζωντανό επί μέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες στη Νέα Πέραμο

Αλεξοπούλου στο OPEN: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε», απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση

Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα

Φάκελος Έπσταϊν: Ο απρόσμενος διάλογός του με τον Νόαμ Τσόμσκι για τα ελληνικά μνημόνια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • πλατεία Αριστοτέλους
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr