Sunday Times: Να επιστραφούν στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα
Τι προτείνει η αρθρογράφος Σάρα Μπάξτερ για την επιστροφή των γλυπτών στον «φυσικό τους τόπο»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους τόπο τάσσεται με άρθρο της στους Sunday Times η Σάρα Μπάξτερ, τονίζοντας ότι «το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως ικανό να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει».
«Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι ανήκουν στον αρχικό τόπο τους. Γιατί να μην τα ανταλλάξουμε; Αγωνιζόμαστε για μια χαμένη μάχη για να κρατήσουμε την λεηλασία μας όταν υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας», τονίζει η αρθρογράφος, συμφωνώντας με την άποψη που έχει υποστηρίξει και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αρθρογράφος των Sunday Times παρατηρεί ότι η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει τέλεια αντίγραφα και αναπαραστάσεις αρχαίων πόλεων όπως της αρχαίας Ρώμης και της Αψίδας του Θριάμβου της Παλμύρας και θέτει το ερώτημα «δεν θα μπορούσε η Βρετανία να επιστρέψει τα Ελγίνεια μάρμαρα και να αναπαραγάγει με την τεχνολογία το μεγαλείο του Παρθενώνα για τις νέες γενιές επισκεπτών του Βρετανικού Μουσείου;».
Σημειώνει, τέλος, ότι παρόμοια πολιτική πιστών αντιγράφων ακολουθεί και το Victoria and Albert Museum.
Όλες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Πολύ αργά για ειρηνευτικές συνομιλίες» λέει ο Τραμπ στο Ιράν - «Η Βρετανία στέλνει πολεμικό πλοίο στην Κύπρο»
Θες τραπεζικό λογαριασμό; Πλήρωσε: Έως και 341 εκατ. ευρώ πάνω τα έσοδα των τραπεζών
Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος: Οι δύο απαντήσεις που έγιναν viral
Συγκλονίζει ο Δημήτρης Ιτούδης: «Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από έκρηξη στα 700 μέτρα από το διαμέρισμά μου»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



