• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Υπόθεση Έπσταϊν: Έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ στη ΝορβηγίαΠρόγνωση Μαρουσάκη: Διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας σήμερα - Φτιάχνει ο καιρός το ΣαββατοκύριακοΛος Άντζελες: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδηλάτη, έπεσε στην είσοδο σούπερ μάρκετ και σκότωσε τρία άτομαΑνετράπη φορτηγό στην Εθνική Οδό - Κλειστές δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Αθήνα
δημοφιλές τώρα: Σχέδιο αντιγκράφιτι στο μετρό: Ο λογαριασμός θα πηγαίνει στους δράστες - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   16.03.2020 19:35
Newsroom
Newsroom

Κορονοϊός: Η Λίνα Μενδώνη ζητεί εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής Πολιτισμού

Η υπουργός Πολιτισμού δεν θέλει οι πολίτες να αποκοπούν από τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

Πρωτοβουλίες για να ενισχύσει τους εποπτευόμενους οργανισμούς του Σύγχρονου Πολιτισμού αλλά και να στηρίξει τους καλλιτέχνες που δοκιμάζονται, δρομολογεί το ΥΠΠΟΑ, τη στιγμή που ο κορονοϊός επέβαλε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας τους. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με επιστολή της προς τους επικεφαλής των εποπτευόμενων πολιτιστικών οργανισμών ζητά να συστηματοποιήσουν και να αναπτύξουν εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής Πολιτισμού, έτσι ώστε οι πολίτες να μην αποκοπούν από τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. «Η εξεύρεση τρόπων πρόσβασης των πολιτών στο Πολιτισμό είναι σήμερα απολύτως αναγκαία, δεδομένων των έκτακτων μέτρων προφύλαξης, που έχουν επιβληθεί» γράφει η Υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Λίνα Μενδώνη, ζήτησε από τους εποπτευόμενους φορείς να αποτιμήσουν τον αντίκτυπο στον προγραμματισμό τους από τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ταυτόχρονα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό ψηφιακά.

Για να προχωρήσει το ΥΠΠΟΑ σε εκτίμηση της δημιουργηθείσας κατάστασης χρειάζεται τη συνολική και πλήρη αποτύπωση των αλλαγών αλλά και των τροποποιήσεων που αναγκάστηκαν να επιφέρουν οι οργανισμοί στο πρόγραμμά τους. Το υπουργείο πρέπει να ενημερωθεί και για τις ενδεχόμενες ακυρώσεις δράσεων ή έργων που είχαν προγραμματιστεί από τους εποπτευόμενους φορείς για το προσεχές διάστημα και ενδέχεται να ακυρωθούν είτε λόγω παράτασης των μέτρων είτε γιατί, ενδεχομένως, οι συνθήκες να μην επιτρέπουν πλέον την υλοποίηση τους.

«Η ύπαρξη του αρχειακού πολιτιστικού υλικού (παραστάσεις θεατρικών έργων, συναυλίες, όπερες, αναγνώσεις, διαλέξεις, παρουσίαση και ανάλυση έργων τέχνης, video art κ.λ.π.) μπορεί εύκολα να είναι προσβάσιμο στο κοινό ψηφιακά (με ή χωρίς χρέωση)», σημειώνει η κυρία Μενδώνη και ζητά την προετοιμασία του πολιτιστικού υλικού ώστε να ανεβεί στις ιστοσελίδες των οργανισμών.

Τέλος, η ευφάνταστη δημιουργία εναλλακτικών τρόπων έκφρασης ώστε να παραχθεί νέο πολιτιστικό υλικό το οποίο μπορεί να διατίθεται μέσω των ιστοσελίδων των Οργανισμών (με ή και χωρίς χρέωση) είναι ευπρόσδεκτη στις υπάρχουσες συνθήκες. Η Υπουργός δηλώνει ότι είναι απαραίτητο, για τη δημιουργία ή την καταγραφή της όποιας πολιτιστικής δράσης «να εφαρμόζονται σχολαστικά τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού».

Διαβάστε ακόμη

Καβγάς Δρυμιώτη - Ζαχαριάδη on air για την Χίο: «Είστε ανθέλληνας, πιστεύετε τους λαθρομετανάστες»

Πρόστιμα στα ΜΜΜ: «Καμπάνα» 100 ευρώ πλέον για το κανονικό εισιτήριο - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Λάκης Ραπτάκης: Ο θρυλικός πρωτοπόρος της νυχτερινής διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφθη για ναρκωτικά στο Μενίδι - Τι κατέσχεσε η ΕΛΑΣ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Λίνα Μενδώνη
  • υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr