• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου τουΕξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη σύλληψη Ξυλούρη με αυτόφωρη διαδικασία ζητά η Ζωή ΚωνσταντοπούλουΔίκη για τις υποκλοπές: Προσπάθεια να εντοπιστούν οι 10 νέοι μάρτυρες - Η κατάθεση πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠΝέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης - Εξελέγη ομόφωνα
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   16.03.2020 20:37
Newsroom
Newsroom

Λινά Μενδώνη: Ψάχνει νέο γενικό διευθυντή για το μουσείο της Ακρόπολης

Μια επταμελής επιτροπή θα αναλάβει να κρίνει τις αιτήσεις που θα υποβληθούν στη διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη θέση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Μουσείο Ακρόπολης (Copyright: Eurokinissi)
Μουσείο Ακρόπολης (Copyright: Eurokinissi)

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίας Λίνας Μενδώνη, συγκροτείται η Ειδική Επιτροπή Επιλογής του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου Ακροπόλεως. Η Υπουργός αποδέχθηκε την εισήγηση του Δ.Σ. του Μουσείου, όπως αυτή αποφασίστηκε στην 7/4.3.2020 Συνεδρία του. Σύμφωνα με το ΠΔ 64/2013 «Οργανισμός του Μουσείου Ακρόπολης», άρθρο 4, παρ. 2, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου επιλέγεται με βάση αιτιολογημένο πρακτικό Ειδικής Επιτροπής Επιλογής, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους ειδικούς διεθνούς κύρους ή με διεθνή αναγνώριση και σχετικούς με τους σκοπούς του Μουσείου Ακροπόλεως, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Μουσείου.

Η Ειδική Επιτροπή αποτελείται από τους:

α. Δημήτριο Παντερμαλή, αρχαιολόγο, ομότιμο Καθηγητή Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Πρόεδρο Δ.Σ. Μουσείου Ακρόπολης, ως Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής, με μακρά και ευδόκιμη διοικητική εμπειρία σχετική στο ίδιο το Μουσείο Ακρόπολης,

β. Μανόλη Κορρέ, αρχιτέκτονα, ακαδημαϊκό, ομότιμο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π., Πρόεδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Ε.Σ.Μ.Α.), ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής, με μακρά και ευδόκιμη επιστημονική και διοικητική εμπειρία σχετική με τα Μνημεία της Ακρόπολης,

γ. Βασίλειο Λαμπρινουδάκη, αρχαιολόγο, ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντεπιστέλλον μέλος της Académie des Inscriptions et Belles-Lettres (Παρίσι) και της Akademie der Wissenschaften (Βιέννη), με μακρά και ευδόκιμη επιστημονική και διοικητική εμπειρία και εξαιρετική εμπειρία στην ανασκαφή και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, επί χρόνια μέλος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Ε.Σ.Μ.Α.), ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής.

δ. Πέτρο Θέμελη, αρχαιολόγο, ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μακρά και ευδόκιμη επιστημονική και διοικητική εμπειρία και εξαιρετική εμπειρία στην ανασκαφή και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, μέλος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Ε.Σ.Μ.Α.), ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής.

ε. Alain Pasquier, αρχαιολόγο, ακαδημαϊκό, πρώην διευθυντή του τμήματος Ελληνικών Ρωμαϊκών και Ετρουσκικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, με εξαιρετική εμπειρία διοίκησης στο Μουσείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής.

στ. Massimo Osanna, καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο «Federico II» της Νάπολης, Γενικό Διευθυντή του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, με μακρά και ευδόκιμη επιστημονική και διοικητική εμπειρία, ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής.

ζ. Andreas Scholl, αρχαιολόγο, διευθυντή στο Antikensammlung, Staatliche Museen στο Βερολίνο και στο Μουσείο της Περγάμου, με μακρά και ευδόκιμη επιστημονική και διοικητική εμπειρία σε διεθνούς κύρους Μουσεία ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής.

Στην ίδια Συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Μουσείου αποφάσισε την υποβολή της εισήγησής του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για το κείμενο της Διεθνούς Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου, η οποία σύμφωνα με το ΠΔ 64/2013 εγκρίνεται από τον Υπουργό Πολιτισμού. Αναμένεται εντός της εβδομάδος η έκδοση της εγκριτικής Υπουργικής Απόφασης επί του σχεδίου της Διεθνούς Προσκλήσεως Ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμη

Το «δικαίωμα της σιωπής» σταθερή απάντηση του «Φραπέ» - Η σχέση του με Βορίδη και Μητσοτάκη και η Porsche του γιου του

Κωνσταντοπούλου για Ξυλούρη: Βγήκε από την αίθουσα και έλεγε «θα την σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι»

Επελαύνει σε όλη την Ευρώπη η «σούπερ γρίπη»: Τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα

Η Λίλι Κόλινς σχολίασε στον Τζίμι Φάλον την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «Emily In Paris»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ακρόπολη
  • Λίνα Μενδώνη
  • μουσείο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr