Μητροπολίτης Σύρου για Ουκρανικό: Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν απειλείται από κανέναν
Αντίδραση υπήρξε και από τον πρωθιερέα Νικολάι Μπαλασόφ, αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, λίγες ώρες μετά την απόφαση της Ιεραρχίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ερωτηθείς από το ethnos.gr, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Βολοκολάµσκ Ιλαρίωνα, προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος δήλωσε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε χειραγωγείται από τον οποιοδήποτε, ούτε δέχεται εντολές από κανέναν, ούτε απειλείται από κανέναν».
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο κ. Βολοκολάμσκ είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του σε ρωσικό πρακτορείο ότι «απομονωμένοι θα βρεθούν όσοι θα αναγνωρίσουν το σχίσμα. Στη Ρωσική Εκκλησία αισθανόμαστε ισχυρή υποστήριξη των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών».
Στο ερώτημα πώς θα αντιδράσει η Ρωσική Εκκλησία εάν η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας χαρακτηριστικά «πώς θα αντιδρούσε η Εκκλησία της Ελλάδος εάν η Ρωσική Εκκλησία αναγνώριζε μία από τις παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις; Φρονώ ότι η απάντηση είναι προφανής!».
Αντίδραση υπήρξε και από τον πρωθιερέα Νικολάι Μπαλασόφ, αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, λίγες ώρες μετά την απόφαση της Ιεραρχίας. «Οι συνέπειες της απόφασης αυτής για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελλαδικής Εκκλησίας θα δοθεί σύντομα από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας» σημείωσε.
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονο
Ούτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες
«Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



