Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τη Σουμελά – Ούτε φέτος θα ανοίξει η ιστορική Μονή
Η μονή της Παναγίας Σουμελά ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει φέτος το Μάιο για τους επισκέπτες, έπειτα από 4 χρόνια εργασιών αναστήλωσης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Αναβάλλεται και πάλι το άνοιγμα της ιστορικής μονής της Παναγίας Σουμελά λόγω… κορονοϊού.
Η μονή της Παναγίας Σουμελά ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει φέτος το Μάιο για τους επισκέπτες, έπειτα από 4 χρόνια εργασιών αναστήλωσης, ωστόσο τα έργα στη μονή και τον περίβολό της λόγω κορονοϊού και άσχημων καιρικών συνθηκών καθυστέρησαν και τώρα είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν και πάλι.
«Κανονικά με βάση τον σχεδιασμό έπρεπε οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου. Εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού θα καθυστερήσουν λίγο. Το 2020 όλα πήγαν στραβά. Η σεζόν περιορίστηκε. Αναμένουμε κάποια κινητικότητα από τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά για να υπάρξει, πρέπει πρώτα και πάλι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της ανατολικής Μαύρης Θάλασσας, Χασάν Βολκάν Κανταρτζί, προσθέτοντας ότι δεν προβλέπεται νέα συγκεκριμένη ημερομηνία για τα εγκαίνια.
Το Μάιο του 2019 είχε ανοίξει για τους επισκέπτες ένα μέρος του περιβόλου της μονής, μετά τη σταθεροποίηση και τον καθαρισμό των βράχων πάνω από το μοναστήρι, και οι τουρκικές αρχές φέτος σχεδίαζαν να ανοίξουν και το υπόλοιπο κομμάτι, καθώς και να δώσουν την άδεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να πραγματοποιήσει λειτουργία τον 15Αύγουστο, όπως και πριν από 5 χρόνια.
Η μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να συρρέουν κάθε χρόνο από όλον τον κόσμο. Ωστόσο, η κατολίσθηση των βράχων μέσα στους οποίους είναι λαξευμένο το μοναστήρι, ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το ιερό μνημείο και να προβούν σε επίπονες και μακρόχρονες εργασίες αποκατάστασης.
Ποια θα είναι η απάντηση του Ιράν στις ΗΠΑ – Ο ρόλος Κίνας - Ρωσίας στη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό: Στους 20 οι νεκροί της επίθεσης αυτοκτονίας - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Νύχτα αγωνίας για την φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Κυριακής στη Χίο - Αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα
Έρχεται ο πρώτος μεγάλος καύσωνας: Ποιες περιοχές θα δουν 40άρια – Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr