• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Γκαζώνουν» για κινητοποιήσεις πριν τις γιορτές οι ιδιοκτήτες φορτηγών: Αιτήματα, αδιέξοδα και φόβοι για ελλείψειςΌπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Εκκλησία   ┋   03.07.2020 13:19
Μαρίνα Ζιώζιου
Μαρίνα Ζιώζιου

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Η Αγία Σοφία είναι ναός των Ορθοδόξων και του Γένους μας

Ο κ. Μακάριος αναφέρθηκε και στη διακοπή της δημόσιας λατρείας σε επτά Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Μελβούρνη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις περιοχές αυτές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: Ι. Α. Αυστραλίας
copyright: Ι. Α. Αυστραλίας

Θέση για το σημαντικό ζήτημα των ημερών, δηλαδή στην πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τέμενος, πήρε και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος με σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι ο ναός αυτός φτιάχτηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό. «Για να είναι ο ναός του Πατριάρχη σε μια συγκεκριμένη εποχή και να εκπροσωπεί ασφαλώς ένα θεσμό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, άσχετα που τώρα εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τελούμε τη Θεία Λειτουργία μέσα σε αυτόν».

Ο κ. Μακάριος υπενθύμισε τον ιστορικό και πνευματικό δεσμό του ναού με τον Χριστιανισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ό,τι και να γίνει όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο ναός αυτός είναι ναός των Ορθοδόξων. Ό,τι και να γίνει δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι ο πρώτος τρούλος που φτιάχτηκε στην ανθρώπινη ιστορία είναι ο τρούλος της Αγίας Σοφίας»

Ερωτηθείς για την πρόσφατη τοποθέτηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Αγία Σοφία, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επισήμανε: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι θα απογοητεύσει όλο τον Χριστιανικό κόσμο μία τέτοια αλλαγή κι αυτό είναι γεγονός. Διότι αν θα γίνει τζαμί, δεν θα μπορώ να επισκεφθώ αυτό το μνημείο, το οποίο είναι μνημείο του Γένους μας και επομένως θα υπάρχουν περιορισμοί.

Επομένως, θα υπάρχει απογοήτευση στον Χριστιανικό κόσμο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι Ορθόδοξοι ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια. Οπωσδήποτε θα έχει ένα αρνητικό αντίκτυπο η απόφαση αυτή του Προέδρου της Τουρκίας».

ΕΚΚΛΗΣΙΑ30.06.2020 16:10
Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Κλείνουν επτά ναοί λόγω έξαρσης της πανδημίας
Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Κλείνουν επτά ναοί λόγω έξαρσης της πανδημίας

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στη διακοπή της δημόσιας λατρείας σε επτά Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Μελβούρνη (σε σύνολο 45 ναών), μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις περιοχές αυτές.

«Βλέπουμε ότι στη Μελβούρνη υπάρχει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτο και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τους συγκεκριμένους ναούς. Μέριμνά μας είναι να προστατεύσουμε το ποίμνιό μας και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για τη δημόσια υγεία».

Διαβάστε ακόμη

Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά

Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού

Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»

Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας
  • Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • Αγία Σοφία
  • Τουρκία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr