Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τη μνήμη της Αγίας Ευφημίας
Το Ιερό λείψανο της Αγίας, που φυλάσσεται ακέραιο στον Πατριαρχικό Ναό, εκτέθηκε προς προσκύνηση από τους πιστούς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα εορτάστηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας, της οποίας το ιερό λείψανο βρίσκεται αποθησαυρισμένο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό που τελέστηκε χθες, παραμονή της εορτής, στον Πατριαρχικό Ναό, συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλου.
Σήμερα, Σάββατο, 11 Ιουλίου, ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με τον Παναγιώτατο να παρίσταται συμπροσευχόμενος στο Ι. Βήμα.
Εκκλησιάστηκαν οι μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Σηλυβρίας Μάξιμος και ο επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν, καθώς και πλήθος πιστών από την Πόλη. Το ιερό λείψανο της Αγίας εκτέθηκε, και τις δύο ημέρες, προς προσκύνηση από τους πιστούς.
Ο 15χρονος Ντέρεκ άντεξε 48 ώρες στα παγωμένα νερά κρατώντας την αναποδογυρισμένη βάρκα και τους νεκρούς συγγενείς του
«Έπεσε το δέντρο ενώ παίζαμε»: Η κατάθεση της 30χρονης μητέρας για το ατύχημα στην Καλαμαριά
Δημοσκόπηση Prorata: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ. - Το τρίτο ΠΑΣΟΚ και το «φρένο» σε Σαμαρά
Μικρός πιανίστας συγκίνησε παίζοντας τη μελωδία από το «Ώρες μικρές» του Γιώργου Μαζωνάκη στο Σύνταγμα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



