Κορονοϊός - Άγιο Όρος: Κατέληξε μοναχός - 6 μονές σε καραντίνα
Σε καραντίνα 6 μοναστήρια στο Άγιο Όρος - κατέληξε μοναχός από επιπλοκές του κορονοϊού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ένας μοναχός 76 ετών πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού COVID-19 στο Άγιος Όρος, ενώ οι Αρχές δίνουν μάχη κατά της διασποράς του ϊού.
«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Συνολικά έξι Μοναστήρια βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε καραντίνα, η οποία μάλιστα οδεύει προς το τέλος της. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα σε μοναχούς. Από επιπλοκές κατέληξε το περασμένο Σάββατο ένας μοναχός 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα» δήλωσε ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος μιλώντας στο grtimes.gr.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνο, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου συνολικά επτά μοναχοί (τέσσερις στη Θεσσαλονίκη, τρεις στον Πολύγυρο), από τους οποίους ένας αντιμετωπίζει και υποκείμενα νοσήματα. «Οι υπόλοιποι παρακολουθούνται με οξύμετρα από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές. Μόνο ένας μοναχός με κινητικά προβλήματα δεν διακομίστηκε σε νοσοκομείο αλλά παρακολουθείται και εκείνος με οξύμετρα».
Σχετικά με το αν εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα στις Μονές και τα κελιά του Αγίου Όρους, όπου διαμένουν συνολικά 1200-1300 μοναχοί και 400-500 μοναχοί αντίστοιχα, ο ίδιος απάντησε ότι αυτό δεν συνέβαινε σε όλες τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα σε κάποια μοναστήρια να κολλήσουν σχεδόν όλοι.
Rapid test στις πύλες
«Τελευταία εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα και έτσι ξεκίνησαν έλεγχοι στις πύλες εισόδου. Μέχρι στιγμής, εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα, ένας ναυτικός και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και δεν τους επετράπη η είσοδος» σημειώνει και προσθέτει ότι το Κέντρο Υγείας αλλά και τα Μοναστήρια είχαν προμηθευτεί rapid test, στα οποία υποβάλλονταν όσοι εμφάνιζαν συμπτώματα ή κρίνονται ως πιθανά κρούσματα.
Aπό τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου δεν επιτρέπονται επισκέψεις όσων δεν διαμένουν μόνιμα στο Άγιον Όρος. Ωστόσο, η είσοδος επιτρέπεται σε όσους απασχολούνται σε έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και σε δημόσιους υπαλλήλους, που εργάζονται εκεί.
Ο ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος σημείωσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου περίπου είχε μεταβεί στη χερσόνησο του Άθω, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα καθώς είχε σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό κρουσμάτων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου στην περιοχή, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά τους οποίους και τα 200 δείγματα που ελήφθησαν, ήταν αρνητικά.
Νέες αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον: Το περιστατικό που φέρεται να έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του
Θρίλερ με τη δολοφονία στα Τρίκαλα: Οι αντιφάσεις του 80χρονου και το μυστήριο με τις δύο βολές
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Θρίλερ με την επιμέλεια των παιδιών - Η θεία τους φέρεται να μην μπορεί να τα αναλάβει
Φρίκη στην Ολλανδία: Άνδρες «διαφήμιζαν» στο διαδίκτυο τη νάρκωση και τον βιασμό των γυναικών τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



