Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κατά τη συνεδρίαση της Ιερά Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στην Ιερά Σύνοδο, που συνήλθε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ανεγνώσθη η επιστολή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με την οποία υπέβαλε στο Φανάρι το τριπρόσωπο υποψηφίων που είχε καταρτίσει από τις 28 Δεκεμβρίου
Το τριπρόσωπο αποτελούσαν ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος με επτά ψήφους, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος επίσης με επτά ψήφους και ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος με πέντε.
Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης έγινε υπό την προεδρία του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε το τριπρόσωπο εστάλη ήδη από την Εκκλησία Κρήτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και γνωστοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση. Ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης επιλέγεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μεταξύ των τριών που απαρτίζουν το τριπρόσωπο.
Θρίλερ χωρίς τέλος στην Κυψέλη: Μικρόσωμη γυναίκα εκτιμούν οι Αρχές ότι είναι το θύμα
«Θάνατος στον ξεπουλημένο»: Οι σκληροπυρηνικοί του Ιράν κατηγορούν την ηγεσία της χώρας για «πραξικόπημα»
Αμίαντος και τοξική σκόνη στο μετρό του Λονδίνου; Τι καταγγέλλει πρώην εργαζόμενος - «Είναι επικίνδυνα απόβλητα»
Φρίκη στην Αλαμπάμα: 2χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι του - Συνελήφθη η μητέρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



